Butik - betaalbaar design

De droom van elke interieurlover? Hoogstaand design in Scandinavische look, voor een betaalbare prijs. Het Belgische designlabel BUTIK bewijst dat dit mogelijk is. Dit merk slaat een brug tussen het betaalbare Ikea en het exclusievere HAY. Westwing sprak met Roel Weets, ondernemer in hart en nieren en oprichter van BUTIK.

1

Samen met Stephan Smeekes runt Roel het designlabel BUTIK. Maar wat maakt BUTIK nou zo bijzonder? “We bieden met vlot, leuk en hedendaags design een creatief alternatief voor de traditionele woonwinkels.” Aldus Roel. Het verbaast hem hoeveel Ikea-meubels hij tegenkomt in de interieurs waar hij komt, wereldwijd. “Ik kan me goed voorstellen dat mensen inmiddels wel een beetje Ikea-moe zijn. Daar komen wij om de hoek kijken. We bieden design aan, maar dan wel voor een fijn prijsje. We positioneren ons eigenlijk tussen de Ikea’s en de HAY’s van deze wereld.”

2

En omdat eigentijdse designstukken niet uit de lucht komen vallen, zorgt Roel er hoogstpersoonlijk voor dat hij de trends nauwlettend in de gaten houdt. Deze worden vervolgens vertaald naar meubels die toegankelijk zijn voor een breed publiek.

3

De productlijn van BUTIK verraadt al dat de mannen zich onder andere hebben laten inspireren door de Scandinavische interieurstijl. Roel: “De Scandinavische look spreekt mij erg aan vanwege de rust, de zachte kleuren, de natuurlijke elementen en vele combinatiemogelijkheden.” Een dergelijk interieur vormt de perfecte basis om bijzondere eyecatchers echt te laten opvallen, volgens Roel. Wat materiaalkeuze betreft hebben de mannen bij BUTIK ook een duidelijke visie. “Aangezien hout veel warmte en gezelligheid verspreidt, vind je dit materiaal regelmatig terugkomen in onze producten.”

4

Of Roel moeite heeft om te kiezen uit zijn “kindjes”? Echt niet! Deze creatief heeft namelijk wel degelijk een favoriet. “De Trend stoel uit onze BUTIK-collectie vind ik het mooiste item uit onze lijn. De Trend bestaat uit een vleugje klassieke inspiratie gecombineerd met een stoer onderstel. Zoek je een stoel die in ieder type interieur past? Dan heb je aan dit model een goede!”

5

Roel bezoekt jaarlijks vele beurzen om in contact te komen met de meest getalenteerde ontwerpers en producenten. “We selecteren op zulke momenten producten die bij ons assortiment passen en aansluiten bij onze stijl. Samen met de producent zoeken we dan naar de juiste kleurencombinatie of bekleding. Daarnaast ontwikkelt onze designer eigen producten die we exclusief laten produceren. Ieder nieuw product wordt uitgebreid getest voordat het in veelvoud wordt gemaakt.”

6

Dat we in de toekomst nog veel van BUTIK zullen horen, lijkt onvermijdelijk. “We willen BUTIK op de Europese kaart zetten als een leuk, trendy, vlot en betaalbaar merk. Van meubelstukken tot accessoires.

Zou je ook graag een echte BUTIK in huis halen? Volgens Roel hoef je niet bang te zijn dat een item niet past: “Je kunt met onze BUTIK-producten een harmonieus, Scandinavisch interieur creëren. Maar tegelijkertijd lenen onze items zich ook perfect om te stralen in een retro, klassiek of landelijk interieur. Mix and match, laat je creativiteit de vrije loop en combineer vooral verschillende kleuren en stijlen!” aldus Roel.

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline