Calvin Klein Home

Dit jaar viert Calvin Klein Home zijn 20-jarige jubileum: bed- en badartikelen, tapijten, tafellinnen, meubels en accessoires in een strakke, minimalistische stijl.

Misschien herinner je je die zwart-wit reclames uit de jaren 90 nog wel, met Kate Moss en Mark Wahlberg, gekleed in alleen een jeans of in ondergoed met het Calvin Klein logo. Of de controversiële reclame uit 1981, waar Brooke Shields reclame maakt voor Calvin Klein jeans door te zeggen: “Nothing comes between me and my Calvins.”

Het merk Calvin Klein is éénn van de “big five” Amerikaanse fashionlabels die razend populair waren in de jaren 80 en 90 – en die nu gelukkig nog steeds bestaat.

westwing-calvin-klein

Hoe het begon

Calvin Klein werd op 19 november 1942 geboren in the Bronx, New York. Hij raakte geïnteresseerd in mode door zijn moeder, die hem als kind altijd meenam als ze ging shoppen. In 1964 studeerde hij af aan The New York Fashion Institute of Technology en begon een carrière als modeontwerper. In 1968 opende hij zijn eigen modebedrijf.

Aanvankelijk ontwierp hij pakken en jassen maar al gauw begon hij de minimalistische designs en draagbare urban stijlen te ontwerpen waarmee hij beroemd is geworden. Het merk Calvin Klein werd synoniem voor neutrale kleuren en relaxte eenvoud. Een merk dat mannen en vrouwen aansprak die sexy, hip én comfortabel gekleed wilden zijn.

Calvin Klein wordt geassocieerd met stijlvol ondergoed, minimalistische maar stijlvolle kledingcollecties voor hem en haar, denim, schoenen, nachtmode, badmode, sokken, brillen, horloges en geurtjes.

Calvin Klein Home

Waar het merk nog niet zo bekend om is, zijn interieur en woondecoratie. Calvin Klein Home werd 20 jaar geleden, in samenwerking met Creative Director Pamela Schumacher, in de trendy New Yorkse wijk Soho opgericht.

Het Home-assortiment bestond aanvankelijk uit een collectie stoffen, geïnspireerd op oude Franse schetsen. Zoals Calvin Klein ooit zei is hij geïnteresseerd in “de wereld van schoonheid en woondecoratie: alles wat je op een eettafel of bed of in een bad zou leggen.”

westwing-calvin-klein-3

De collectie bed- en tafellinnen, tapijten en meubels is een verlenging van Calvin Kleins minimalistische signature-designs. Als je houdt van een relaxte sfeer in huis met een modern en sophisticated tintje, zullen de strakke lijnen, eenvoudige vormen en fijne prints je zeker aanspreken.

Wat belangrijk is, zijn de contrasten: texturen & patronen, dik & dun en mat & glanzend. Het is interessant en inspirerend om te zien hoe Calvin Klein zijn modestempel op leefruimtes heeft gedrukt.

westwing-calvin-klein-2

Foto’s: living4media

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline