Vijf redenen waarom we van Carl Hansen & Søn houden

Wing, Shell, Dream, Wishbone: precies zo mooi als de namen van de Deense designmeubels van Carl Hansen & Søn klinken, zo mooi zien ze er ook uit. Een samenwerking met ontwerper Hans J. Wegner in 1949 leidde tot de legendarische Wishbone Chair: een klassiek icoon binnen het Deense design. Wij hebben hem! Een goede reden om een duik te nemen in de wondere wereld van Carl Hansen & Søn.

Carl Hansen

De Wishbone Chair

De Wishbone Chair is een van de beroemdste meubels ooit. Hans J.Wegner was een bezig designbaasje: hij ontwierp meer dan 500 modellen stoelen! De Wishbone Chair was een instant klassieker. John F. Kennedy en Richard Nixon voerden er zelfs presidentiële debatten op.

De stoel is onderdeel van een serie stoelen die Hans J. Wegner ontwierp geïnspireerd op de Ming-dynastie. De rugleuning heeft de vorm van een ‘wishbone’ en natuurlijk valt ook de Y-vormige rug enorm op. Hij wordt steevast genoemd naast andere design klassiekers zoals de Eames stoelen.

Carl Hansen

#1 Carl Hansen & Søn staat voor diversiteit

Of je nu kiest voor een daybed of eettafel – sinds 1908 vind je bij Carl Hansen & Søn alles wat jouw designer-hart begeert. Je vindt bij Hansen een diverse collectie pracht-designs.

westwing-carl-hansen-blau-horizontal

  

#2 De designs zijn kunstwerken

Ja! De meubels van Carl Hansen zijn multitalenten en doen het goed in groepen, maar ze zien er juist op zichzelf ook fantastisch uit. Een enkele Wishbone Chair voor een kleurrijke wand bijvoorbeeld werkt als een klein kunstwerkje. Of zet hem naast een antieke secretaire voor een mooi contrast.

Carl Hansen

#3 Groot aanpassingsvermogen

Scandi is nog steeds een grote trend. Mooi dat de stukken van Carl Hansen & Søn perfect bij deze stijl passen! Een heldere, perfecte vormgeving, huiselijke look en moderne touch: het komt bij Hansen samen in een tijdloos geheel. Maar: de meubels passen ook zeker thuis in een andere stijl! Als mooie stijlbreuk met de glamour stijl of in een klassieker interieur. De klassiekers van Hansen werken altijd.

westwing-carl-hansen-sofa

 

#4 De designs worden alleen maar mooier

Neem de Wishbone Chair. Hij is al bijna 60 jaar een van de design klassiekers. En dat is natuurlijk niet voor niets. Het ontwerp is modern en toch huiselijk en daardoor een pronkstuk in elk interieur. De eenvoudige vormen en kleuren van de design-stukken van Carl Hansen & Søn bevestigen dus maar weer eens dat het stuk voor stuk musthaves zijn voor elk interieur.

 Carl Hansen

 

#5 Carl Hansen & Søn werkt duurzaam

Bij de producten van Carl Hansen & Søn staat duurzaamheid hoog in het vaandel. De meubels zijn gemaakt van beuken-, essen- of eikenhout – afkomstig uit Deense bossen. Het hout wordt verwerkt in ecologische zagerijen. Je shopt bij Carl Hansen & Søn dus ook met een goed geweten!

 

Beeld: Carl Hansen & Søn

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline