City Guide: Delia Fischer in Marrakech

Westwing-oprichtster Delia Fischer neemt je mee op een ontdekkingsreis naar een van haar favoriete bestemmingen: Marrakech. Samen met blogster, model en schrijfster Lena Terlutter bezocht ze de Marokkaanse stad om inspiratie op te doen voor de Westwing sale Magnifiek Marrakech! Delia laat haar vijf favoriete hotspots zien om te shoppen, eten en meer!

westwing-delia's-marrakech-collage
Westwing-Marrakesh-jardin

1. Restaurant-tip: Le Jardin

“Hier krijg je het Midden-Oosten niet alleen op je bord geserveerd: in een hele fijne sfeer kan je hier genieten van een prachtige oriëntaalse inrichting. De vloer en de wanden zijn gedecoreerd met tegels in frisse groentinten. Reusachtige terracotta potten en knusse kussens met overtrekken van ruwe stoffen in het zwart, groen en violet maken van dit restaurant een echte interieur-highlight.”

32, souk El jeld. Sidi Abdelaziz
Marrakech Médina
Westwing-Marrakesh-plein

2. Mustsee: souks

“De geur van pepermuntthee en exotische specerijen hangt in de lucht. Handelaren, kunstenaars en ambachtslieden prijzen hun waren aan. De beroemde bazaar van Marrakech loopt dwars door de smalle steegjes en kleine pleintjes van de oude binnenstad. Van kandelaars, lantaarns en zilveren dienbladen tot aan Marokkaanse specialiteiten en lekkernijen: hier komen al je interieur- en shoppingdromen uit. Dichter in de buurt van Duizend-en-een-nacht kom je niet!

Marrakech Medina
Westwing-Marrakesh-Rue-majorelle
Westwing-Marrakesh-Rue-majorelle-woonaccessoires

3. Conceptstore: 33 Rue Majorelle

“In deze betoverend mooi ingerichte winkel vind je een uitgebreide selectie aan kleding, accessoires, keramiek en woondecoratie – traditioneel handkunstwerk, maar dan wel opnieuw geïnterpreteerd en hip. Het typische Marokkaanse – maar moderne – interieur in krachtige rood-, geel- en blauwtinten, gecombineerd met houten elementen, maken het shoppen tot een echte belevenis. Mijn tip: de smoothies uit hun eigen smoothie-winkel mag je absoluut niet missen!”

Rue Yves Saint-Laurent
40000 Marrakech
Westwing-Marrakesh-hotel
Westwing-Marrakesh-hotel-riad

4. Hoteltip: Hotel la Mamounia

“Wil je van het magische Marokko genieten en wonen als in Duizend-en-een-nacht? Hotel la Mamounia is echt legendarisch: het hotel dankt zijn betoverende uitstraling niet alleen aan de marmeren baden met verchroomde handdoekhouders en waterkranen. Ik vind vooral het stucwerk, de beschilderde houten deuren en de stijlvolle mozaïken aan de wanden prachtig. Met een schitterend uitzicht vanaf mijn eigen balkon is mijn Marrakech-droom uitgekomen.”

Avenue Bab Jdid
40 040 Marrakech

5. Insidertip: Mustapha Blaoui

“Wanneer je de houten deur van deze oriëntaalse winkel doorgaat, stap je in een hele andere wereld. Achter deze deur verschuilt zich een waar oriëntaals paradijs: van meubels, schilderijen en hanglampen tot aan tapijten en zilver – hier vind je werkelijk alles wat je interieur-hart begeert. Het eerste wat je je dan ook afvraagt is: “Hoe krijg ik al deze mooie spullen mee naar huis?”

144, Arset Aouzal – Bab Doukkala
Marrakech Medina3.

Fotos: Westwing, Hotel la Mamounia, 33 Rue Majorelle, Le Jardin, Mustapha Blaoui

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline