Citylights by it's about RoMi

It’s about RoMi – Realistic Open Minded Individuals – is een creatief label gevestigd aan de grachten van Amsterdam. Geïnspireerd op het leven in de stad, creëert dit merk de mooiste lampen. We spraken met ondernemer Michiel van Mierlo over Citylights, hun nieuwste lijn.

1

Wat maakt de Citylights lijn zo bijzonder?

“De lampen zijn ontwikkeld voor mensen met een urban mind. Geen high design lovers, maar wel mensen met een eigen smaak. Mensen die ergens voor staan en zich willen uiten door hun eigen keuzes te maken op het gebied van interieur. Onze doelgroep? Realistic open minded individuals! We streven naar perfectie.

 

Onze doelgroep? Realistic open minded individuals!

 

 

Dit betekent dat we niet kiezen voor een goedkope versie van een lamp, maar juist voor de luxe variant. Dit uit zich in lampen die zwaar zijn van gewicht. Maar ook het textiel van de snoeren komt in bijpassende kleuren en de kappen bestaan uit handgemaakte stof uit Nederland. We letten bij het ontwerpen van onze lampen op details zoals het bedenken van een slimme plek voor de aan/uit knop op de lamp.”

2

Wat is de inspiratie geweest voor de Citylights collectie?

“Ons leven speelt zich af in de stad. We wonen en werken in het centrum van Amsterdam. De no nonsense-mentaliteit die hierbij past, spreekt ons enorm aan. We like to get things done. Dit uit zich ook in de Citylights collectie. Hiervoor hebben we lampen ontworpen die in veel interieurs toepasbaar zijn en altijd een praktische kant hebben. Dit betekent dat de lampen ervoor moeten zorgen dat er altijd voldoende licht op de eettafel schijnt of dat de lamp handig verstelbaar is. Wat looks betreft hebben de lampen allemaal een stoer, urban karakter.”

 

Binnen welk interieur passen de Citylights het best?

“Het mooie van onze collectie is dat deze zo breed is, dat er voor iedereen wel een lamp tussen zit. Neem onze classics; dit zijn tijdloze onderstellen met een nikkel afwerking. Voor de lampenkap kun je kiezen uit wel 15 verschillende kleuren. Kies je voor wit, dan krijgt je lamp direct een moderne look. Kies je voor linnen, dan past hij juist beter binnen een landelijk interieur.”

3

Hoe worden de Citylights geproduceerd?

“Bijna alle lampen zijn ons eigen ontwerp. De productie brengen wij onder bij leveranciers die wij met zorg hebben uitgekozen en waar we vaak al lang zaken mee doen. Dit zijn leveranciers in het verre oosten. Maar we hebben ook een belangrijke leverancier in Nederland zitten. Hier worden onze stoffen kappen allemaal met de hand gemaakt.”

 

Van welke materialen zijn de Citylights gemaakt?

“We hebben voor deze lijn basismaterialen gebruikt zoals ijzer, hout, koper, beton, marmer, bamboe, cement en glas.”

4

Welke lampen uit de Citylights lijn zijn jouw favoriet?

“Ik heb vorig jaar een oude garage omgebouwd tot huis. Ik wilde een industriële look creëren in deze ruimte, daarom heb ik ervoor gekozen om de woonkamer te verlichten met Chicago lampen. Boven de eettafel hangen twee Reykjavik lampen.”

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline