Classic Chic

Subtiele kleuren, tijdloze vormen, symmetrie en chique accessoires – de Classic Chic stijl karakteriseert zich vooral door één ding: subtiele statements. Je huis inrichten in deze stijl? Het lijkt eenvoudig. Wij leggen uit hoe je dit het beste kunt doen.

center.over

Het motto?

Less is more! Houd je hieraan, dan slaagt jouw simpele, sophisticated chic look met traditionele invloeden het beste!

 

Kleuren

Kleurexplosies zul je in de Classic Chic stijl niet tegenkomen. Het gaat om subtiele kleurnuances. Excentriek roze of kobaltblauw zijn al te heftig. Ga voor zachte, lichte tinten. Dat betekent natuurlijk niet dat het saai hoeft te worden! Combineer bijvoorbeeld op je muur verschillende grijstinten – van muisgrijs, steengrijs en taupe tot houtskool, zwart en zwartblauw. Ook kussentjes in verschillende zachte kleuren uit één kleurfamilie (beige, greige of grijs) kun je mooi combineren.

fireplace

Accessoires

Elegant zilver en koele materialen zijn een perfecte aanvulling op zwart, wit en grijs. Andere accenten in metaal benadrukken de stijl ook mooi, zolang ze maar discreet blijven. Accentitems – geen trendstukken – die lange tijd meegaan.

 

Kunst

Zwart-wit prints passen ook goed in de stijl. Van persoonlijke foto’s of abstracte kunst tot iconische foto’s van Mick jagger of Marilyn Monroe. Kies wat bij jou past.

stairs.horizontal

Symmetrie

De belangrijkste vuistregel: symmetrie in de opstelling van lampen en bijzettafels. Het is eigenlijk heel eenvoudig: zet naast je bank of bed altijd links en rechts dezelfde bijzettafels, nachtkastjes en lampen op of presenteer meerder grote foto’s in dezelfde opstelling. Het effect? Dit oogt rustig en dus mooi.

 

Pure vormen

Een klassiek interieur leunt op hoogwaardige, comfortabele meubels die door een eenvoudige vormspraak tijdloos werken. Simpel chic, waardoor de look een verfijnde uitstraling krijgt. Zin in een traditioneel tintje? Investeer in gecapitonneerde fauteuils en banken.

 center.tight

Bloemen

De meest klassieke bloem is de Calla, alleen de vorm al is super elegant. Is dat niet jouw favoriete bloem? Ga in elk geval voor wit, dat houdt alles bij elkaar. Lelies, cremekleurige rozen of stralend witte of zachtgroene hortensia’s werken ook perfect!

 

Credits: The Sitting Room

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline