Creëer jouw eigen oranje (konings)huis

Regen of zon, de Nederlandse straten kleuren oranje vandaag. Morgen gaat oranje weer de kast in. Zonde! Want oranje doet het namelijk ook prachtig in je interieur. Hoe je dit aanpakt? Westwing laat het zien!

3.lampen

Veel Nederlanders denken bij oranje vooral aan Koningsdag en voetbal. Logisch, maar deze prachtkleur is zoveel meer dan dat! Het is een kleur die je creatiever en vrolijker maakt. Net als geel maakt het je dag een stukje fleuriger maar het is niet zo’n heftige tint als bijvoorbeeld rood. In de juiste dosis en stijl haalt oranje jouw hele interieur op.

2.oranjemuur

Oranje op de muur

Wil je echt een kleur-statement maken? Verf dan een muur in huis oranje. Let er hierbij goed op dat het een tint is die mooi samengaat met de meubels in huis. Heb je veel aardetinten in je interieur verwerkt? Kies dan voor een warme kleur oranje. Heb je zachte tonen en pastel in huis? Ga dan voor een softe toon richting peach. Pretty!

5

Cool accent

Oranje is de perfecte kleur voor een speelse twist in je interieur. Wat denk je van een oranje lamp in de hoek of oranje boven –grapje!- aan het plafond? Accenten kunnen de kleinste dingen zijn: een mooie vaas, een oranje kussen op een donkergroene bank, een print aan de wand, een plaid op je bed of een paar windlichten in oranje op je houten eettafel. Oranje vormt op deze manier een knipoog in huis.

4.koelkast

Groot goed

Een heel andere aanpak is één opvallend oranje item in huis halen. Heb je een witte keuken? Dan is een oranje koelkast waanzinnig mooi! Ook geweldig: een eettafel met een oranje tafelblad. Combineer het met hout om de warme toon van oranje te accentueren. Oranje doet het ook goed in de zithoek, wat denk je van een oranje bank of fauteuil? Van modern tot bohemien, oranje past er prachtig bij!

1

Oranje scoren

Een dag als vandaag is het perfecte moment om de kleur oranje te omarmen. Shop je nieuwe interieurlievelingen bij Westwing en struin de rommelmarkten af op zoek naar leuke vintage en tweedehands vondsten. Voor een moderne of Scandi look combineer je oranje met verschillende tinten grijs en pastel en voor een bohemien vibe kies je voor diepe kleuren als smaragdgroen, donkerblauw en paars. Één ding is zeker, je gaat genieten van jouw oranje (t)huis!

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline