Crisp Sheets: let's meet Lara

Kortweg waren er voor Lara Jans, oprichtster van Crisp Sheets, 3 redenen voor het starten van haar bedrijf. We brengen veel tijd door in bed, namelijk wel ¼ van ons leven. Bovendien neemt ons bed gemiddeld 4 vierkante meter van onze slaapkamer in. Lara vond het altijd lastig om écht mooi bedlinnen te vinden: modern, van hoge kwaliteit en betaalbaar. Daarnaast geven veel mensen aan dat een pas verschoond bed de grootste bijdrage levert aan een goede nachtrust én een goede nachtrust zorgt er weer voor dat we beter kunnen functioneren in het dagelijks leven, ook niet onbelangrijk.

01_lara_crisp_sheets

Genoeg reden voor Lara om Crisp Sheets in het leven te roepen. Het bedlinnen van Crisp Sheets voelt altijd aan alsof het net gewassen is. Het is krakend fris, zacht én komt bovendien altijd kreukloos uit de machine. Klinkt je als muziek in de oren, toch?

06_lara_crisp_sheets

Hoe is Crisp Sheets tot stand gekomen?

“Na een tropische vakantie lag ik vanwege de jetlag klaarwakker in bed. Ik vroeg me al vaker af waarom ik nergens beddengoed naar mijn smaak kon vinden. Het aanbod is vaak tuttig en nog vaker niet de kwaliteit waar ik naar op zoek ben. Zonde, want een bed neemt een grote oppervlakte van de slaapkamer in beslag. Die nacht brainstormde ik erover hoe ik daar verandering in kon brengen. Ik heb altijd een passie gehad voor aquarel, tekenen en grafisch ontwerpen, dus de volgende dag ben ik gelijk begonnen met illustreren.”

 

02_lara_crisp_sheets

Het concept

De stof van Crisp Sheets is uniek en een belangrijk aspect van het product. Het beddengoed voelt écht aan alsof het net gewassen is. Crisp Sheets beddengoed is gemaakt van fris, zacht katoen en het komt vrijwel ongekreukt uit de was. De stof houdt je lekker warm in de winter en koel tijdens warme zomernachten. De designs zijn allemaal met de hand geïllustreerd en nadien digitaal bewerkt. Naast bedlinnen maakt Lara ook posters en kaarten met haar illustraties. “Toen ik begon met illustreren had ik op een gegeven moment zoveel illustraties liggen dat het eigenlijk zonde zou zijn ze niet te gebruiken. Ik kwam op het idee om ze als posters te laten drukken om zo een mooie slaapkamer sfeer neer zetten. De posters en kaarten versterken het beddengoed.”

 

03_lara_crisp_sheets

Passie

“Mijn liefde voor bedlinnen komt oorspronkelijk vanuit mijn liefde voor mooie stoffen met bijzondere texturen. Ik ben enorm fan van natuurlijke materialen die licht aanvoelen op de huid. Verder ben ik erg visueel ingesteld en vind ik ook de look van mijn slaapkamer erg belangrijk. Dus de combinatie van een fijne stof en mooi design is voor mij belangrijk als het gaat over bedlinnen.”

04_lara_crisp_sheets

Wat maakt Crisp Sheets bijzonder?

“Crisp Sheets beddengoed wordt gemaakt van 100% katoen en wordt op een speciale manier geweven, wat het beddengoed zijn ‘signature touch’ geeft – krakerig katoen dat blijft aanvoelen alsof het gewassen is.”

08_lara_crisp_sheets

Waar haal je inspiratie vandaan? 

“Meestal kies ik eerst de kleuren uit voor de collectie, vervolgens begin ik met illustreren. Designs waar ik over twijfel laat ik aan mijn vriend zien of gooi in een groeps-app van mijn vriendinnen. Mijn vriendinnen zijn mijn ‘critics.’ Ik doe nog steeds alles voor Crisp Sheets alleen. Van de sales tot de marketing en van het design tot de logistiek, wat best veel is. Hierdoor staat soms de creatieve flow even stil. Meestal krijg ik weer nieuwe ideeën als ik op vakantie ben of een dagje op pad ben in een andere stad. Nieuwe indrukken opdoen werkt altijd goed bij mij. Pinterest vormt voor mij ook een oneindige bron van inspiratie.”

07_lara_crisp_sheets

3 tips voor een frisse slaapkamer

  • Kies voor kleuren die jou rust geven; blauw, lichtgrijs en wit zijn kleuren die een kalmerende werking hebben.
  • Voor een persoonlijke touch kies je een poster of kunstwerk voor aan de muur.
  • Zet hier een plant neer voor wat extra zuurstof en voor het reinigen van de lucht.

Meer weten over Crisp Sheets? Ga naar de website!

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline