De comeback van terrazzo

Nét nu we ons hele stulpje hebben ondergedompeld in marmer, komt er alweer een nieuwe interieurtrend om de hoek kijken: terrazzo. Alhoewel, nieuw… De gespikkelde steensoort was vroeger al razend populair en zien we anno 2017 ineens weer overal opduiken in meubels, accessoires, vloeren en woontextiel. Tijd om eens in te zoomen op dit comeback trendmateriaal!

terrazzo

First things first

Eh, terrazzo wat? Terrazzo, ofwel granito, is een gespikkelde steen gemaakt uit restmateriaal van marmer en graniet of glas- en metaalsnippers, gegoten in beton. Terrazzo is eigenlijk ooit gemaakt als low-budget oplossing voor mensen die marmer te duur vonden. Grote kans dat je er in een ouderwets kantoorgebouw, school of metrostation overheen bent gelopen! De steensoort is inmiddels weer razend populair bij designers, want restmateriaal samenbrengen tot iets nieuws is natuurlijk hartstikke duurzaam. En ook niet geheel onbelangrijk: het gemêleerde patroon dat hierdoor ontstaat, is ook nog eens helemaal hip.


Move over marmer!

De marmertrend is nog niet half voorbij of de nieuwe steensoort komt alweer om de hoek kijken. Verwerkt in meubels, badkamers, vloeren en tafelbladen: terrazzo is hot. En als we al dat spikkelgeweld dan ook nog in de hipste koffietentjes én op stoffen, behang en accessoires zien terugkomen weten we het zeker: dit is hét nieuwe trendmateriaal. Doordat terrazzo gemaakt is van verschillende stukjes steen is het materiaal te verkrijgen in eindeloos veel kleuren en combinaties. Je kunt er dus alle kanten mee op! Wij zijn groot fan en we voorspellen dat we deze trend nog vaak gaan tegenkomen dit jaar…

 

Wanneer ga jij dit coole trendmateriaal in huis halen?

 

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline