De Franse Rivièra in de jaren ’20

Het is vakantieperiode, misschien sta jij wel op het punt de auto in te stappen naar Zuid-Frankrijk. De Franse Rivièra, het oostelijke deel van de Côte d’Azur, is al sinds jaar en dag een populaire bestemming tijdens de zomermaanden én staat bekend als een van de meest luxueuze plekken van de wereld. Veel beroemdheden en rijken hebben een huis in dit deel van Frankrijk. Xavier Girard maakte een prachtige fotobiografie als eerbetoon aan dit gebied in de jaren ’20.

Westwing_Magazine_FrenchRivieraBook_9

Door de jaren heen heeft dit deel van Frankrijk haar aantrekkingskracht niet verloren – al eeuwenlang zoeken mensen hier hun toevlucht. Zo vormde de Franse Rivièra in de jaren ’20 en vroege jaren ’30 dé culturele hemel voor de creatieve upper class van weleer. 

Westwing_Magazine_FrenchRivieraBook_8

Tot deze upper class behoorden onder andere schrijver Scott Fitzgerald en zijn vrouw Zelda (schrijfster en schilderes), het welgestelde koppel Gerald en Sara Murphy (bekend om hun gulle gastvrijheid en fascinerende feesten), maar ook de Spaanse kunstschilder Pablo Picasso en de Russische componist Igor Stravinsky. Zij brachten graag hun tijd door aan de Franse Rivièra. Gevangen door een verlangen naar creatie, een zoektocht naar geluk en de naderende duisternis van de Tweede Wereldoorlog komen zij hier samen om uiting te geven aan een nieuwe vorm van leven.

Westwing_Magazine_FrenchRivieraBook_5

De fotobiografie van Xavier Girard vormt een waar eerbetoon aan die roerige tijd: middels prachtig beeld en illustraties uit persoonlijke archieven geeft het boek een echte insiders blik in de wereld van toen.

zwartwit+boek

Dit prachtige boek is een stijlvolle toevoeging aan jouw koffietafel, maar vormt net zo goed een fantastisch cadeau aan die creatieve vriend of vriendin. Laat de levens van deze culturele iconen tot leven komen binnen jouw interieur! 

In onze sales Monaco Chic en De Franse Rivièra vind je de mooiste musthaves – van retro geluidsinstallaties tot glam spiegel – in de stijl van de Franse Rivièra.

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline