Kleurenfestijn met Pantone

Als er wereldwijd één autoriteit is op het gebied van kleur, dan is het het Amerikaanse Pantone wel. Pantone maakt kleurcoderingen. Ieder jaar wachten de interieurstylisten op het verlossende woord.. Wat worden dé trendkleuren voor dit jaar? Voor 2016 zijn de trendkleuren volgens Pantone: “Rose Quartz” en “Serenity”, geïnspireerd op een roze zonsondergang en een koel blauwe hemel.

4

Van Radiant Orchid tot Marsala

Waar de muren in ons interieur in 2013 nog kleurden in dé tint van dat moment – genaamd Emerald – gingen we een jaar later massaal voor de kleur paars onder de noemer “Radiant Orchid”. Nog nauwelijks gewend aan het dieprode “Marsala” dat afgelopen jaar ‘booming’ was, worden we nu blootgesteld aan twee nieuwe kleuren die we maar al te graag in ons interieur zien terugkomen!


Kleurfilosofie

Pantone zou Pantone niet zijn als er geen hele filosofie zou zitten achter de kleuren van 2016, “Rose Quartz” en “Serenity”. In hun promotievideo wordt duidelijk dat de kleuren een tegengeluid moeten geven aan een wereld die gedomineerd worden door social media, drukte en geweld. Het lichtroze “Rose Quartz” loopt vloeiend over in het blauwe “Serenity”. Een rustgevende kleurencombinatie die wordt onderbouwd door de woorden “calming”, “balance” en “wellness” en die doet denken aan zonsondergangen, verse bloemen in bloei, rode wangen en de lentemaanden.

1

Bijzondere combi

De twee tinten zijn van oorsprong vertegenwoordigers van het vrouwelijke en mannelijke geslacht. Pantone verbindt de twee tinten dit jaar om een verandering in de samenleving te benadrukken. Deze combinatie vind je ook terug in de mode, bijvoorbeeld in de collecties van Ralp Lauren, Oscar de la Renta en Jill Sander.

3

In het interieur

Door de tinten te combineren met wit houd je het lekker fris. Houd je je interieur graag wat warmer? Deze kleuren passen ook perfect bij een warme donkerbruin tint. Zie je het al voor je? Die leren, bruine bank tegen jouw lichtroze wand? Je leest het al: met dé trendkleuren van 2016 kun je alle kanten op.

2

Fashionable colours

De lieflijke variant op de “Rose Quartz” tint zagen we al voorbij komen in Parijs tijdens de show van Alexander McQueen. Tijdens diezelfde modeshow zagen we ook een flink aantal modellen van Chanel flaneren in lichtblauwe outfits. Ga je dit jaar graag voor een fashionable interieur? Dan zit je met deze tinten goed!

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline