De perfecte brunch - 5 Ideeën voor een herfsttafel

De herfst is de perfecte periode om je vrienden uit te nodigen voor een etentje of een een uitgebreide brunch. Laat je inspireren door dit gezellige seizoen en geef jouw tafel een herfst look!

Pompoenen

Pompoenen

Wanneer we aan de herfst denken, denken we natuurlijk aan rode bladeren, denneappels en kouder weer maar misschien wel als eerste aan pompoenen! Dit jaar geven we deze oude favoriet een moderne twist. In plaats van klassieke oranje en gele pompoenen gaan we dit jaar voor de stijlvolle witte pompoen. De witte pompoen is erg mooi in combinatie met paarse of lichtgekleurde hortensia´s, korenaren of herfstbladeren.

Herfstbladeren

Herfstbladeren

Als we het over de herfst hebben, zijn herfstbladeren natuurlijk ook niet te vergeten! Gouden, koperen en rood-groene bladeren die aan de laatste zonnestralen van de nazomer doen denken kunnen gebruikt worden als decoratie voor zelfgemaakte servetringen. Ga je liever voor een rustigere tafelschikking met een bruin of beige kleurenthema, dan zijn oranje of gouden eikenbladeren de perfecte aanvulling. Deze eenvoudige, maar elegante servetringen zorgen in no-time voor een herfstsfeer op tafel.

Fruit

Fruit

Herfstfruit zoals appels, peren en druiven, kan perfect dienen als tafeldecoratie. Je hebt genoeg aan een kom, een taartplateau of een paar kopjes én wat fruit om een prachtig herfststuk mee te creëren. Dit meesterwerk kan zelfs dienen als dienblad voor een dessert! Wie kan de rode kleur en de heerlijke geur van appels nu weerstaan?

Bessen

Bessen

Lijsterbessen of rozenbottels kunnen dienen als versiering voor de tafel. Deze glimmende, natuurlijke juweeltjes zien er zowel geweldig uit op een linnen tafelkleed als op een rustieke houten tafel. Gecombineerd tot een boeket of gewoon als decoratie op de borden, deze bessen geven een echt herfstgevoel.

kastanjes

Kastanjes en eikels

Met kastanjes en eikels creëer je in een handomdraai rijke en diepe herfsttinten op de eettafel. Maak bijvoorbeeld een herfstwandeling en verzamel kastanjes en eikels om je tafel mee te versieren. Plaats ze in het midden van de tafel (in een schaal of vaas) en krijg een tafeldecoratie die je terugbrengt naar je kindertijd.

Foto credits: living4media/ Vedder, Catja / Löscher, Sabine/ Schindler, Martina & shutterstock

Tobias Seitz

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline