De wereld van Missoni Home

Wat ooit begon als een kleine winkel voor gebreide kleding en accessoires, is nu een wereldberoemd mode- en lifestyle merk: Missoni is één van de beroemdste Italiaanse modemerken van dit moment. Ontdek de kleurrijke wereld van Missoni Home!

Westwing-Missoni-Home-collage

De geschiedenis

In 1953 openden Rosita en Ottavio Missoni een kleine winkel met knitwear in de Italiaanse stad Gallarte. Kort daarna begonnen ze ook zelf te ontwerpen. In 1956 richtten ze hun firma Missoni op. Langzaamaan begonnen ze ook buiten Italië bekendheid te verwerven, ondersteund door de Italiaanse modejournaliste Anna Piaggi.

De legendarische zigzagpatronen in spannende kleurencombinaties, de golfpatronen en de grafische prints, die doen denken aan een blik in een caleidoscoop, vormen het onmiskenbare DNA van het merk.

Westwing-Missoni-Home-tafelkleed

Missoni Home: catwalk goes interior

Nadat Rosita haar taken had overgedragen aan haar dochter Angela, die sinds 1997 creative director is, concentreerde Rosita zich op de Missoni Home lijn.

Een huis moet levendig zijn. Het is voortdurend in ontwikkeling en is nooit af!

Rosita Missoni
Westwing-Missoni-Home-poefs

Missoni’s patronen hebben iets artistieks en tegelijkertijd iets onbezorgds. ‘Ik wil dat mijn interieur emoties en nieuwsgierigheid opwekt. Ik houd van de oase van kleuren die terugkomt in onze ontwerpen.’

Westwing-Missoni-Home-kussens

De look

Of het nu een jurk is of een bank, de levendige, speelse patronen en de wereldberoemde zigzagmotieven van de Missoni stoffen laten alles en iedereen stralen. De opvallende, wilde patronen en kleurencombinaties, die toch altijd perfect met elkaar in harmonie zijn, doen een klein beetje denken aan de hippie-stijl en belichamen precies waar de Italianen zo beroemd om zijn: het dolce vita-gevoel.

 

Een enkel meubelstuk als highlight in een strak interieur of een compleet Missoni-interieur – de meubels en accessoires van Missoni Home zijn niet alleen stijlvol, ze laten je ook zien hoe je een kamer stijlvol en kleurrijk kunt inrichten!

 

Foto’s: Missoni Home

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline