Decoratie bruiloft

Je eigen bruiloft is een dag om nooit te vergeten. Je hebt je uiterste best gedaan om er fabulous uit te zien en je vrienden en familie zien er prachtig uit. Dan mag de decoratie voor de bruiloft natuurlijk niet achterblijven!

Bij de decoratie bruiloft ga je uit van de huwelijkslocatie. De inrichting en oorspronkelijke aankleding van de locatie is belangrijk bij het brainstormen over verschillende versieringen!

decoratie bruiloft boeket op hanger

Thema: Decoratie bruiloft

Heb je al een idee hoe de decoratie van je bruiloft eruit komt te zien? In lentesfeer met grote bloemstukken op tafels, lampionnen in pasteltinten aan het plafond en kaarsen bij het diner? Of wordt het een romantisch feest met rozenblaadjes, een rode loper en witte ballonnen bij de ceremonie?

Bedenk een thema rond de decoratie om het voor jezelf (en voor de wedding planner) gemakkelijker te maken. Zo weet je zeker dat het een mooie bruiloft wordt.

Bij het brainstormen over een thema voor het feest kun je denken aan:

  • Een kleuren thema: gek op de kleur rood? Laat die kleur de hoofdrol spelen op jouw bruiloft!  Vraag genodigden om iets in het rood aan te trekken, laat de kleur rood in de decoratie terugkomen en kies voor een rode bruidstaart.
  • Seizoen thema: trouw je in de zomer?  Maak van zand de ‘rode loper’ naar het altaar, leg als versiering schelpen op tafels en laat de catering zomerse cocktails maken.
  • Sprookjes thema: laat sprookjesverhalen terugkomen in je bruiloft. Zo tover je je huwelijksdag om in een sprookje met rozen en witte duiven als decoratie!
decoratie bruiloft kaarsjes bloemen en stolp

Decoratie bruiloft details

Heb je ooit wel eens bedacht hoeveel mogelijkheden je hebt bij het decoreren van je bruiloft? Denk creatief na en ga voor originele decoratie objecten. Blader door bruiloft magazines, struin het internet af en bezoek interieurwinkels.

Schrijf alles op wat je tegenkomt en kies vervolgens de leukste (en haalbare) ideeën.

Wanddecoratie
De decoratie aan het plafond en de muren kun je op allerlei manieren doen. Met slingers, ballonnen, lampionnen, zelfgemaakte lantaarns of met grote kroonluchters kom je al een heel eind. Leef je uit! Het is immers feest!

decoratie bruiloft tafeldecoratie roosjes in glazen

DIY slingers
Kriebelen je handen om versiering bruiloft zelf te maken?

  • Neem een rol lint (2m)
  • Velletjes mintgroen en wit papier
  • Schaar
  • Karton
  • Potlood
  • Perforator

Teken op het karton een hart. Knip het uit en gebruik dit als sjabloon om mintgroene en witte harten te maken. De grootte van het hart kun je zelf kiezen. Ga zo door tot je uit al het papier harten hebt geknipt. Perforeer vervolgens aan de linker bovenkant van het hart een gat en rijg het lint er doorheen. En zo heb je op je je eigen decoratie bruiloft!

Tafeldecoratie
Voor het huwelijksdiner is het leuk om originele naamkaartjes te maken, het menu op kleine krijtborden te schrijven of  bloemen aan elkaar te rijgen ter versiering. Maak de etiketten op wijnflessen persoonlijk door er een foto van jou en je partner op te plakken.
Een verrassende decoratie op je bruiloft!

decoratie bruiloft witte fotolijst

Decoratie bruiloft tip: Polaroid foto’s!

Niets is leuker dan meteen herinneringen creëren met polaroid foto’s. Laat je gasten tijdens de bruiloft foto’s maken met een polaroid camera en je hebt gegarandeerd spontane en grappige kiekjes! Ook leuk om te gebruiken als bedankjes voor de gasten zelf. Waar wacht je nog op? Aan de slag!

Binnenkort een bruiloft in de planning? Ga je trouwen en wil je je alvast verdiepen in de decoratie en de versiering voor je bruiloft? Neem dan ook een kijkje bij Westwing. Deze online webshop biedt naast dagelijks, exclusieve aanbiedingen, veel styling en decoratie tips. Laat je hierdoor inspireren, bekijk de nieuwste trends en maak van je bruiloft een droom!

Foto’s: Living4Media & Westwing

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline