Altijd in fashion: denim in huis

Favoriete jeans, wie heeft ze niet? Logisch ook want denim is onweerstaanbaar. En waarom zou je alleen jezelf in jeans hijsen? Journalist en body positivity blogger Mayra Louise vindt dat het tijd is om deze klassieker te vertalen naar je interieur!

5

De zoektocht naar de perfecte jeans, echt hij duurt bij mij al jaren… En als ik dan eenmaal mijn denim soulmate heb gevonden, draag ik ‘m het liefst elke dag. Tot de broek is afgedragen en ik weer op zoek moet naar een nieuwe favoriet.

Denim heeft onze kasten veroverd en begint nu ook door te dringen tot onze woonkamers. Het vinden van een touch of denim voor in huis is een stuk makkelijker dan de zoektocht naar de perfect zittende jeans. Dat is ook een van de redenen dat ik er groot fan van ben.

1

Van het diepste indigo waaraan je bijna niet ziet dat het denim is tot bleker, vervaagd blauw. Het toffe aan denim is dat het niet alleen zo makkelijk te combineren is in een outfit maar ook te gek is in huis. Het is net even warmer dan grijs en de texturen zijn lekker stoer. Net zoals een goed paar jeans, geeft denim thuis ook een ontspannen en coole look. What’s not to love? Ga je voor een knusse boyfriend look in huis of heb je toch meer met een vleugje flare?

Denim in huis is niet alleen een leuke knipoog, maar combineert ook nog eens geweldig met materialen zoals leer en hout. Het staat prachtig in een huis met loftinvloeden, maar ook in een interieur met een meer bohemien look, zoals mijn eigen stulpje, past denim perfect. Een zithoek met een cosy bank vol denim kussens, gecombineerd met een robuuste houten salontafel en een leren poef. Prachtig plaatje!

3

Ben je meer van de glam? Ook daar past denim bij! Wat denk je van een stoel van denim met een schapenvachtje, een houten bijzettafeltje en gouden woonaccessoires? Ook leuk in de slaapkamer! Heb je een open kledingkast? Hang je jeans dan op koperen of stalen hangertjes voor een stoer contrast.

Met jeans in huis kun je het klein houden maar ook all out gaan. Van een denim kussen op een rotan stoeltje tot een bank of zelfs een vloerkleed gemaakt van jeans stof. Helemaal anders: gordijnen van jeans. Niet alleen stoer, ook ideaal om een kamer te verduisteren.

4

Denim weetjes

  • Het begon allemaal met de goudzoekers waar Levi Strauss broeken voor maakte. Deze werkmannen hadden stevige broeken nodig voor hun noeste arbeid. In 1873 ontstonden de eerste echte jeans;
  • In Nederland worden per jaar ongeveer 45 miljoen jeans verkocht;
  • Maar we doen het ook goed over de grens! Wist je dat Nederland jaarlijks voor meer dan 4 miljard euro aan jeans naar het buitenland exporteert?;
  • De duurste jeans ooit? Meer dan een miljoen euro. Aan de voorkant van de jeans zie je niets, maar op de kontzakken zitten diamanten. Hello bling booty! Het merk Secret Circus maakte de jeans… en verkocht ‘m ook nog!;
  • Nederlanders hebben gemiddeld 5,4 paar jeans in de kast. Dit komt neer op 2,1 tot 2,7 kilo jeans per persoon want een jeans weegt ongeveer 400 tot 500 gram.


2

 

Denim DIY

Als je veel oude jeans in huis hebt, en handig bent met naald en draad en de naaimachine, kun je ook zelf aan de slag met denim. Een paar ideetjes!

  • Altijd in de weer met pennen en potloden? Maak dan opbergers van jeans zakjes! Haal de zakken van je jeans af en bevestig ze op een bord, bijvoorbeeld een prikbord. Laat de bovenkant open en stop je pennen en potloden erin. Cute!;
  • Andere items om zelf te maken zijn kussenhoesjes en fotolijstjes maar ook bijvoorbeeld placemats of een tafelloper. Leuk om eens iets anders op de eettafel te leggen;
  • Heel creatief? Stoffeer dan een oud stoeltje met denim. Warme houttonen gaan prachtig samen met jeans!

 

Beeld: Pers Centrum Wonen, Living4Media

Mayra De Wilde

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline