Dit zijn dé keukentrends voor 2017

Koken op zich is al een ware trend: we staan steeds langer in de keuken en besteden meer aandacht aan de hele beleving rondom eten. Belangrijk is dus ook om een fijne kookomgeving te creëren thuis. De leefkeuken krijgt een steeds belangrijkere plek in ons leven en we houden met z’n allen steeds meer rekening met het milieu. Benieuwd wat er nog meer gaat gebeuren in de keuken? Wij zetten de leukste keukentrends van 2017 voor jou op een rijtje!

 

keukentrends

#1 Pittige keuken

Iedereen kent het wel: pannen die véél te groot zijn voor het pitje of botsende pannen tijdens het koken. Bij ‘pitt cooking’ is dit meteen verleden tijd. Hier liggen de kookpitten allemaal los op het werkblad. Je bent hierdoor niet gebonden aan een vaste indeling, want je kiest zelf welke pitten je waar op het werkblad wilt hebben. Heerlijk toch?! Staat nog eens super stijlvol ook.

keukentrends

#2 Echte mannen koken

Mannen koken steeds vaker en dat zien we terug in het design van keukens. Het mag allemaal wat stoerder: robuuste materialen maken hun entree en de keuken moet bestand zijn tegen wilde kookexperimenten. Denk aan beton, staal, geleefd hout en donkere kleuren zoals mosgroen en vergrijsd blauw. De stoere en mannelijke keuken is hot!

keukentrends

#3 De keuken als leefruimte

De keuken anno 2017 is meer dan alleen de plaats om je eten te bereiden. Het is een plek waar je ingrediënten transformeert in een heerlijk gerecht, maar waar je ook samenkomt met vrienden en familie om te lachen, bij te praten, de gerechten klaar te maken én ze op te eten. Verbind de keuken met de leefruimte door de eettafel in de keuken te betrekken en deze aan te kleden zoals de rest van je interieur. Ook leuk: een vloerkleed onder je eettafel. Dit zorgt voor die knusse sfeer in je keuken.

keukentrends

#4 Showmodellen

De tijd dat we pannen, potten en bestek ‘onzichtbaar’ maakten in de keuken is voorgoed voorbij! Keukentools mogen allemaal gezien worden. Laat je keuken dienen als expositieruimte. Zo heb je kruiden en servies bij de hand en vooral: zo kan je je keuken een persoonlijke touch geven.

keukentrends

#5 Planten, planten en nog eens planten

Planten zijn niet alleen hip in de woonkamer, ook in de keuken mag het niet ontbreken aan wat verse groene bladeren. Planten zijn sfeervol en hebben een positief effect op de hoeveelheid zuurstof in huis. Denk ook aan een kleine kruidentuin en het kweken van microgroenten in de keuken! Ben je niet zo’n held in het verzorgen van planten? Ga dan voor keukentextiel met botanische blad- en bloemenprints.

keukentrends

#6 Een beetje bronzer

Nu we de kopertrend achter ons hebben gelaten, krijgen accenten van brons in de keuken nóg meer aandacht. Van subtiele details tot aan keukens met brons in de hoofdrol. Je kunt er eindeloos mee variëren. Ben je niet zo van de overdaad? Denk dan aan een kraan, zichtbare leidingen, vazen, schalen, lade- en kasthandgrepen of lampjes van het materiaal.

keukentrends

#7 Aards

Hoewel we ook nog steeds smelten van prachtige Scandinavische interieurs met smetteloze witte keukens, krijgen diepere, rijkere en warmere kleuren een grotere rol in de keuken. De belangrijkste nieuwkomer is terracotta. Aards, natuurlijk en steady as a rock. In 2017 mag je laten zien dat je lef hebt. Haal dus maar snel de roller over die zachte tint op de keukenwand, want softe kleuren zijn passé. Warm je keukeninterieur op met een combinatie van grijsblauw, brons, donkergroen of dieprood. Booming!

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline