Dutchbone: producten met een verhaal

Het Dutchbone design team reist de hele wereld over op zoek naar producten met mooie verhalen. Deze verhalen hebben meerdere kanten. Zo vertellen ze iets over het werk en het vakmanschap van de makers van de producten, hoe het product is gemaakt en waarom deze techniek zo bijzonder is. Het design team van Dutchbone vertelt ons het bijzondere verhaal achter enkele producten.

hanglampbond

 

Hanglamp Bond

“Tijdens één van onze reizen kwamen we terecht bij een fabrikant van houtfineer. Hier ontstond spontaan het idee om hout te gaan combineren met licht. Essenhoutfineer bleek de perfecte flexibiliteit en lichtdoorlatendheid te hebben voor het creëren van de hanglamp Bond. Bond is er in twee vormen, rond en ovaal. Bond verspreidt schitterend, warm licht en is perfect te combineren.”

4Byhand

 

Bijzetter By Hand

Soms zegt het design al genoeg… Het prachtige handwerk in het blad van de tafel By Hand laat zien wat écht vakmanschap is. Houtsnijders uit de Dhunhar regio in India zijn beroemd om hun vakmanschap bij het snijden van houten stempels waarmee de wereldberoemde Indiase stoffen bedrukt worden. Dutchbone gebruikt hun prachtige houtsnijkunst voor deze bijzettafel. By Hand combineert geweldig met de salontafel Sheesham.

ottavakussen

 

Kussens Velvet, Ottava, Gaelic

“We laten ons inspireren door de kleuren van de aarde. Oranje, donkerrood, bruin en groen zijn onze favorieten. Neem bijvoorbeeld de kussens uit de series Velvet, Ottava en Gaelic.

unnamed

 

Indian Block Collectie

Vijfduizend jaar geleden waren blok gedrukte stoffen uit India al een begrip in een groot deel van de wereld. De techniek van hand gestempelde stoffen ontstond aan de rivieroevers van Rajasthan. In de jaren vijftig raakte deze druktechniek op de achtergrond door de opkomst van chemisch gekleurde en machine geweven stoffen. Maar het vakmanschap verdween nooit helemaal! Het Dutchbone designteam vond ambachtelijke ‘block printers’ in India en ontwikkelde ter plaatse een serie interieuraccessoires met prachtig hand gestempeld textiel.

Dutchbone’s Indian Block collectie bestaat uit een poef, tapijt, voetenbank en kussens. Alles is beschikbaar in twee kleuren; zonnig geel en chique grijs. De producten zijn perfect met elkaar te combineren.

sfeerrr

 

DIY

Zin om deze bijzondere Dutchbone sfeer zelf in huis te halen? Met deze producten kun je in elk huis je eigen woonsfeer creëren. Met behulp van een mooie verzameling spullen, meegenomen van een reis óf een selectie van mooie interieurproducten die je in de loop der jaren hebt aangeschaft. De bijzondere en persoonlijke sfeer maak je zelf! Een paar tips kunnen je op weg helpen.


ironkast+man


Souvenirs

Verzamel dierbare souvenirs in een mooie kast, bijvoorbeeld in de Iron Shelf van Dutchbone. Print een mooie (reis)foto uit die je hebt gemaakt, zet deze ook in de kast en je creëert in één klap jouw verhaal in beeld.

2salontafeltjes

 

Salontafeltjes

Van salontafeltjes kun je er niet genoeg hebben. Ze zijn ideaal om erbij te schuiven als je bezoek krijgt, maar kunnen ook dienen als voetstuk voor een plant!

tapijt

 

Tapijt

Begrens je woonkamer door een royaal kleed voor je bank te leggen. Schroom niet om een kleed te kiezen met een drukke print. Zo heeft de Jar van Dutchbone een bijzonder sprekend beeld. Een tapijt dat sfeerbepalend is, maar toch heel goed samengaat met de diversiteit van de gekozen tafeltjes.

 

iindia

 

Dutchbone staat voor wereldse interieurs, producten met een ziel en een verhaal. Hun collectie bestaat uit een bijzondere mix van handwerk én industriele elementen. Lofts in New York, woonboten in Amsterdam of landelijke huizen in kleine dorpjes.

Dutchbone kan ieder huis een bijzondere charme geven, zo ook dat van jou! Vanaf donderdag shop je de mooiste musthaves van Dutchbone in onze sale.

logo-dutchbone

Meer over Dutchbone lees je hier!

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline