East meets West

Europees klassiek en Aziatische eenvoud komen samen. Een nieuwe woonstijl is geboren: Eurasia! Combineer je de invloeden van beide continenten op de juiste wijze, dan ontstaat een mooie mix van stijlen met een fascinerende en inspirerende schoonheid. Lees hier hoe je die look kunt inzetten in jouw huis.

Verbergen

Een leuk idee: verras je vrienden en familie met zelfgebakken gelukskoekjes waarin je jouw speciale wens verbergt. De koekjes kun je presenteren in een Aziatisch porseleinen schaaltje.

east-meets-west-servies

Theeceremonie

De theecultuur is een belangrijk onderdeel van de Aziatische leefwijze. Haal een stukje traditie in huis met dit klassieke theeservies en geniet van heerlijke thee in stijl. Tip: gebruik altijd theeblaadjes in plaats van zakjes, de verschillende aroma’s komen dan veel beter tot hun recht.

east-meets-west-lamp

Speelsheid vs. Rechte lijnen

Zwart in combinatie met hout vormt een ideale basis om een ruimte in balans te brengen en rust te geven. De sierlijke lampvoet in goud zorgt voor een vleugje glamour.

east-meets-west-kaarsen

Matriaalwetenschap

Natuurlijke materialen zoals hout, steen en bamboe samen met stoffen zoals katoen en zijde: een combinatie die de moderne Aziatische stijl kenmerkt. Geef accenten aan je interieur met houten schaaltjes zoals deze, met organische vormen. Leuk om schelpjes of accessoires in te presenteren.

east-meets-west-budda

Bloemenmagie

De Boeddha van steen geeft ruimtes direct een Oosterse flair. Maar ook planten kunnen die flair naar voren halen. Onze favoriet: orchideeën! In de winter kun je ook kiezen voor bamboe of Bonsaiboompjes om de Oosterse stijl te benadrukken.

east-meets-west-kist

Eurasia

Bij Eurasia gaat het om het combineren van elementen uit Azië en Europa, dus je kunt je fantasie de vrije loop laten met klassieke vormen, natuurlijke materialen, gladde oppervlakken en gedempte kleuren. Voor comfort kun je kiezen voor kussentjes en plaids die je kunt bewaren in een grote kist. De kist kun je dan ook direct als salontafeltje gebruiken. Handig!

Fotografie en tekst: Westwing Westwing 2013

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline