Edward van Vliet

Samen met zijn ontwerpstudio SEVV werkt hij aan de meest uiteenlopende projecten. Van het ontwerpen van meubels tot het design voor hotels en huizen. Hij werkt al 25 jaar met de top uit de wereld van design en hospitality. Westwing ging in gesprek met deze inspirerende designer.

120705-_MML5667-Edward

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

“Mijn stijl wordt gedefinieerd door 9 sleutels: patterns, layers, nature, cultures, tradition, materials, colours, treasures en light. Al deze design keys staan beschreven in mijn boek ‘Creating Worlds’.”

edwardcover
Cover van het boek Creating Worlds – ISBN: 9789089896162

Via Creating Worlds kan de lezer samen met jou werelden binnen werelden ontdekken. Kun je uitleggen wat je hiermee bedoelt?

“Je kan binnen bestaande stijlwerelden weer meer definitie aanbrengen, door bijzondere materiaal keuzes en stijlversmeltingen. Voor mij is de identiteit van een project erg belangrijk en ik wil dat elke omlijnde wereld weer uniek is.”

28937-BALANCE-SHEET-VLIET-HvH_2492

Aan welk item in je interieur ben je het meest gehecht, en waarom?

“Mijn Sushi (Moroso) bank ‘Karmacoma’, omdat deze bank weerspiegelt wie ik ben, mijn stijl en het comfort wat ik in alles nastreef.”

Karmakoma-Setting-from-the-Sushi-Collection-by-Edward-van-Vliet-for-Moroso

Wat maakt jouw vak zo bijzonder?

“Mijn vak is het continue zoeken naar oplossingen, elke oplossing moet uniek zijn, Ik ben steeds weer op zoek naar nieuwe richtingen en mogelijkheden, ik wil mezelf verbeteren en vernieuwen, het is een doorlopend proces. Ik ga steeds weer een stap verder. Daardoor is elke dag anders.”

 

Ik ga steeds weer een stap verder.

 

Op welk project ben je het meest trots?

“Op het totaalontwerp wat ik heb gemaakt voor het Nederlands voorzitterschap EU2016 in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Vier gebouwen en het Scheepvaartmuseum. Daarvoor heb ik een ronde tafel ontworpen voor 84 ministers en een tapijt van dertig bij dertig meter. Al het tapijt is gemaakt door Moooi Carpets en de meubels door Moroso. Ik ben hiervoor gevraagd om mijn kunde en handschrift en dat zie ik als een grote eer. Het is een bekroning op vijfentwintig jaar werk.”

160129-006

Wat heb je neer willen zetten met het interieur van Blooming hotel?

“Blooming is een Bleisure Hotel. Het is een conferentiehotel en tegelijkertijd een familiehotel. Beide smelten fantastisch samen. Je voelt je thuis en geïnspireerd het moment dat je binnenloopt. De natuur speelt een erg grote rol, binnen en buiten lopen aangenaam door elkaar heen. Je hebt echt het gevoel dat je eruit bent, weg van de drukte en dat geeft rust.”

140805_HvH_MG_1459

Wat zijn jouw grootste inspiratiebronnen?

“Mijn grootste inspiratiebron is de wereld, reizen en alles wat ik om me heen zie. Ook hoe over de wereld interieurs functioneren in relatie tot de verschillende culturen.

 

Je hebt liefde voor de natuur, waar komt dit vandaan?

“De natuur is de grootste leermeester, alles is terug te herleiden naar de natuur. En daar waar je de natuur het meest respecteert kom je ook het beste tot rust en voel je jezelf op je best. Ik werk alleen met natuurlijke materialen.”

Europees-Voorzitterschap-Amsterdam_K5B0523a-REV

Hoe ziet jouw perfecte interieur eruit?

“Voor mij moet een huis of interieur een bepaalde intimiteit hebben. Je moet je niet verloren voelen in een ruimte. En interieur moet warmte uitstralen en dat kan zelfs met minimale middelen. Maar ik ben een grote voorstander van textiel, kleur -gedistingeerd toegepast- en patronen, die zorgen voor gelaagdheid.”

 

Je moet je niet verloren voelen in een ruimte.

 

Hoe kun je prints een plek geven in je interieur zonder dat het te druk wordt?

“Meerdere prints samen moeten een relatie hebben met elkaar in opbouw of thema. Anders wordt het te chaotisch en onrustig.”

140805_HvH_MG_1649

Heb je stylingtips voor onze members?

“Op het gebied van styling is alles mogelijk zolang de verschillende elementen met elkaar een verhaal vertellen, ze moeten een relatie aangaan met elkaar, een synergie. Dan versterken ze elkaar. Kleur is goed, maar neem een basis kleur en kies verder afgezwakte afgeleiden, in reeks of complementair.

 

Binnen welke interieurstijl passen de prints uit deze sale het best?

“De prints zijn te ver uiteenlopend om ze onder een stijl te vatten. Ze beschikken wel allemaal over een zekere geometrie.”

 

Win!

Wil jij kans maken op het prachtige boek “Creating Worlds” van Edward van Vliet? Via onze Facebook pagina kom je erachter hoe je kans maakt!

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline