Ethnic Chic: Een interview met interior designer Robin Toetenel

Robin Toetenel en Ingrid Steyrer zijn de creatieve geesten achter Ethnic Chic Home Couture. Samen staan ze bekend als interieurdesigners met liefde voor luxe.

Robin geeft ons een kijkje achter de schermen in Amsterdam en bij het laatste project: een huis aan het Como meer in Italië. Hij vertelt over zijn creatieve visie.

Robin 1

Robin en Ingrid delen een passie voor bijzondere materialen en ambachten. Zo ontstond er een tweede aspect van Ethnic Chic: een collectie woonaccessoires en meubels van bekende merken met internationale allure. Hun winkel in de Runstraat in Amsterdam stond bekend om de luxe special finds, maar inmiddels is deze chique store verdwenen. In plaats daarvan heeft dit dynamische duo hun aandacht verlegd naar een eigen showroom op de Herengracht (op afspraak).

Robin2

 DE STIJL VAN ETHNIC CHIC

“Een interieur moet leven, er is natuurlijk volop ruimte voor stijl maar bij ons staat comfort boven aan het lijstje. Verder hebben de interieurs van Ethnic Chic altijd een luxe uitstraling vol custom made producten. We werken graag met merken met een ambachtelijke achtergrond, zoals met Lisa Corti wiens producten in de Ethnic Chic sale te koop zijn.”

“We balanceren klassiek met modern en voegen daarna het liefst nog een vleugje vintage toe voor het beste resultaat. Die mix is geweldig en geeft elk van onze klanten de mogelijkheid om zelf invulling te geven aan de stijl en het ontwerp van hun interieur. Doordat we zoveel verschillende projecten doen en we in aanraking komen met cliënten met een voorkeur voor andere interieurstijlen wordt onze creativiteit elke keer weer geprikkeld en worden we zelf ook geïnspireerd tot het maken van andere keuzes.”

Robin3

SPECIAL PRODUCTS: LISA CORTI

“Ingrid en ik gebruiken het liefst woonaccessoires en meubels die zijn gemaakt van prachtige materialen, op een ambachtelijke manier. Een van onze favorieten is Lisa Corti. Dit merk maakt speciaal woontextiel, waarvan de tafelkleden multi-inzetbaar zijn. De handgemaakte kleden zijn fantastisch om over de buitentafel te gooien voor een kleurrijk ontbijt op een zonnige zondagochtend, maar ook als beddensprei en als simpel gordijn doen ze het ontzettend goed als blikvanger. Een zomerse transformatie met een enkel product. Wees niet bang voor een vleugje kleur!”

Robin 4
Robin 5
Robin 6

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline