Ethnicraft

Het Belgische label Ethnicraft staat voor pure materialen en authenticiteit. De meubels van dit trendy merk zijn stuk voor stuk gemaakt van 100% FSC gecertificeerd teak- en eiken- of walnoothout. Hun doel is het maken van ‘emorational wooden furniture.’ Emorational is een woord dat bestaat uit een combinatie van ’emotional’ en ‘rational.’ Die samensmelting is dé kern van Ethnicraft.

combi

Emotional

De authentieke meubels van dit bijzondere merk roepen emotie op door de warmte en de natuurlijke look van het traditionele materiaal, hout. Met de prachtige kleur en houtnerf ademen de meubels stuk voor stuk een authentieke sfeer.

NL15ETN01-147_5

Rational

Functioneel, simpel én kwalitatief hoogstaand, dat zijn de meubels van Ethnicraft. Deze waarden dragen bij aan de kracht en de puurheid van de ontwerpen.

1

Hoe het begon

Philippe Delaisse en Benoit Loos zijn de oprichters van Ethnicraft group. Hun keuze om te focussen op meubels van hout is een bewuste geweest. “We gaan voluit voor vakmanschap en duurzame stukken. Ethnicraft staat voor authentieke, warme en natuurlijke meubels.”

Het begon twintig jaar geleden toen Philippe in 1995 terugkwam van een reis door Indonesië. Hij nam een container vol authentieke meubels mee die hij in België wilde gaan verkopen. Zijn vriend Benoit vond het zo’n geweldig plan dat hij direct besloot mee te doen. Ze begonnen meubels te importeren én besloten door de groeiende vraag al snel om ook zelf meubels te ontwerpen.

4

“Onze designs passen in elk interieur en kunnen overal ter wereld teruggevonden worden.”

Vandaag de dag heeft Ethnicraft productiefaciliteiten in Indonesië, Vietnam en Servië en zijn ze internationaal zodanig gegroeid dat er nu ook vraag naar hun producten is in Amerika en Europa.

 Ethnicraft-Catalogue-46

De filosofie

Hun filosofie? Simpele, authentieke en functionele meubels met tijdloze, hedendaagse designs, gemaakt met respect voor het milieu en de maatschappij. Hun productontwikkelingsteam is constant bezig met innovatieve technieken met betrekking tot solide hout én de mogelijkheid om hout te combineren met andere materialen. Naast de eigen ontwerpen, werkt Ethnicraft ook samen met externe ontwerpers.

eettafel

Hout

Hout is altijd het belangrijkste materiaal geweest waarmee Ethnicraft werkt. Daarom heeft ook de natuur altijd een rol gespeeld: van de afkomst van het hout en de energie die ze gebruiken tijdens het productie- en distributieproces tot de behandeling van de producten en het reduceren van afval. Van design tot productie en verkoop van de meubels – het gehele proces is in handen van Ethnicraft. Hierdoor kan transparant en duurzaam gewerkt worden.

6

Het teakhout waarmee Ethnicraft werkt komt van twee bronnen. Hout van verlaten gebouwen – zonder culturele betekenis – uit centraal Java in Indonesië. Daarnaast werken ze samen met de Indonesische regering voor het beheer van de teakplantages.

Ethnicraft-Catalogue-56

Kan jouw interieur wel een tijdloos designstuk gebruiken? Kun je niet wachten om je meubels te verruilen voor items met een bijzonder verhaal? Je shopt de karakteristieke meubels van Ethnicraft vanaf donderdag bij Westwing!

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline