Hoe combineer ik een exotisch tapijt?

Sinds woontextiel weer helemaal je-van-het is, zijn tapijten en kleden niet meer uit het woonlandschap weg te denken. Een tapijt zorgt ervoor dat jouw woonkamer één geheel wordt. Een van de hotste trends van dit moment is het etnische kleed. Dat is niet zo gek, want in het Nederlandse interieur kunnen we af en toe best een vleugje kleur gebruiken. Een Perzisch of een ander exotisch kleed doet wonderen voor een ingedutte woonkamer. Hier lees je hoe zo’n etnische beauty het beste gecombineerd kan worden en waar het Perzische tapijt eigenlijk vandaan komt.

Etnische-tapijten-1
Viva-vintage queens en hun rijke, bohemien woonstijl. Get inspired!

Bohemien Rhapsody

Een exotisch kleed in blauw, rood of oranje zorgt voor een touch of boho in elke ruimte. Ben je gek op basics en de Scandi way of life? Dan is een kleed in blauwtinten misschien iets voor jou. Zo kies je voor een exotisch accent op de manier die bij jou past. Ben jij een vintage queen met een extravagant interieur? Ga dan voor donkerrood met een ingeweven patroon. Voor echte durfallen is er de kleden-collage: combineer een stuk of 3 kleden in dezelfde kleurengroep met elkaar voor een homemade patchwork effect.

Stijlgeheim: kleden op de vloer? Nee! Een kleed aan de wand, dat is pas hip. Met de kleden uit de Travel the world sale zijn niet alleen jouw kale vloeren, maar ook jouw kale muren blij! 

Detail-tapijt
Wist je dat… Het knopen van Perzische tapijten beschouwd wordt als een kunstvorm die al bestond in de Middeleeuwen?

Pretty Persians

Perzische tapijten worden al eeuwenlang gemaakt van natuurlijke materialen zoals wol, zijde, kasjmier en katoen op een bijzondere manier. De vloerbedekkers worden manueel geweven met een weefgetouw of met de hand geknoopt in een breed scala aan pretty patterns. Insider info: je herkent de oorsprong van een tapijt aan het design. De kasjmier tapijten uit de Travel the World sale komen bijvoorbeeld voor het grootste deel uit Pakistan, uit de steden Karachi en Lahore. Cool, toch?!

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline