Fotocollage

Velen van jullie kennen fotocollages waarschijnlijk van de muren van jullie grootouders, waar saaie, zwart-witte foto’s in zitten van familieleden. Dit hoeft echte helemaal niet zo te zijn! Het wordt steeds populairder fotocollages op de muur te hangen van herinneringen en fijne momenten. Hiervoor heb je natuurlijk de perfect fotolijstjes voor nodig!

Lees verder om te ontdekken hoe de perfecte fotocollage gemaakt kan worden.

Over het algemeen zijn fotolijsten echte eye-catchers en een fotocollage is dit des te meer. Afhankelijk van het ontwerp en het aantal frames wordt er met een fotocollage een bijzonder beeld in de kamer gecreëerd.

Een fotocollage maken – hoe er in te slagen?

Het maken van een stijlvolle fotocollage is eigenlijk niet zo gemakkelijk als misschien in eerste instantie gedacht. Door lukraak verschillende foto’s op een chaotische manier op een grote muur te hangen, betekend het nog niet dat we een fotocollage maken. Integendeel, zodra het te chaotisch wordt kan het effect zelfs verloren gaan. Indien we een muur te vol hangen met afbeeldingen wordt er wellicht een te overweldigende stemming gecreëerd wat niet bepaald rust in de kamer brengt. Let daarom goed op de proportie, de stijl en de stemming. Een mix van stijlen kan zeker gewenst zijn evenals een geweldig effect creëren. Wanneer het met opzet wordt benadrukt kan men hier leuke effecten mee creëren. Door uitgesproken fotolijsten in een strakke woonkamer te gebruiken, valt de fotocollage meteen in het oog. Moderne fotolijstjes in een mix van verschillende neonkleuren en een barok-gouden frame kunnen hier eveneens aan mee werken, maar werken alleen positief als de rest van de kamer eveneens over andere opvallende en excentrieke elementen beschikt. Een oud, gietijzeren fotolijstje, daarentegen, kan strakke accenten in een moderne woonkamer brengen, omdat hiermee andere antieke details zoals een oude naaimachine of een rustieke boerderij kabinet mee worden benadrukt. Kortom, het is van belang dat het in een stijlvol en harmonieus totaalbeeld resulteert.

Een fotocollage – uniek en speels

Terwijl er in een galerij of fotocollage vaak uitsluitend familieleden portretteren, laat het een zeer belangrijk facet van het leven zien. Maar door een herinterpretatie aan de fotocollage te geven kan het verschillende gebieden van het leven weergeven in een stijlvolle manier. Een collage hoeft natuurlijk niet altijd uit foto’s te bestaan, maar kan evengoed uit ansichtkaarten, stijlvolle knipsels uit tijdschriften, affiches of posters bestaan. Verder zijn populaire spreuken, krantenknipsels, tekeningen, een snapshot of een foto van uw favoriete mode-icoon evenzeer een leuk middel om collages van te maken. Kies simpelweg datgeen waar uw voorkeur naar uit gaat! Verschillende maten en vormen kunnen ook erg leuk zijn, aangezien dit een speelse uitstraling aan de kamer geeft. Wees daarom niet te verlegen om te het met elkaar te combineren.

De beste plaatsen voor een fotocollage

De muur in de woonkamer is niet langer de enige plaats waar we een fotocollage maken. Heeft u bijvoorbeeld een kantoor waar u dagelijks naar een kale muur staart? Dan kan een fotocollage de oplossing zijn! Want tevens kan het naast een decoratie ook als een bron van inspiratie voor uw werk kan dienen. Wat wel van belang is, is dat de kaders van de collage niet al te veel afleiding bieden, zodat er geconcentreerd gewerkt kan blijven worden. Afhankelijk van het vakgebied en de branche kan men er ook voor kiezen beelden van specifieke onderwerpen te gebruiken zoals bijvoorbeeld mode, reizen en technologie. Een sporadisch geplaatste foto’s van dierbaren, daarentegen, zal zelfs de meest serieuze van het werk bevallen. Een eventuele andere optie waar men een fotocollage kan plaatsen is bij de trap. Deze wordt namelijk wel vaker vergeten en maakt het naar boven en beneden gaan simpelweg leuker. Daarbij geeft het de trap een huiselijker uiterlijk. Hetzelfde concept, kan natuurlijk ook in de hal of de entree worden toegepast.

Bovendien, is een fotocollage in de slaapkamer eveneens een groot succes. Dit komt niet alleen door het feit dat het de ruimte een decoratief tintje geeft en opfleurt. Het maakt de kamer namelijk ook een stuk persoonlijker door. Aangezien de slaapkamer een plek is waar niet veel mensen zullen komen, kunt u zich des te meer uitleven op de collage om het nog meer eigen te maken dan het al is. Voor een speels en ruimtelijk effect is een collage boven het bed of op de muur voor het bed gewoonweg perfect.

Vanzelfsprekend kan men er ook voor kiezen om voor meerde collages in een ruimte te gaan, maar het is aan te raden het niet al te veel te doen, zodat de fotocollages het effect die ze geven blijven behouden. Met een fotocollage bent u niet alleen omringd door dingen die u lief heeft, maar zorgt tevens voor een levendige sfeer!

Foto’s: Living4Media & Westwing

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline