Freistil - Duits design

Topkwaliteit – dat is de associatie die wordt opgeroepen als we denken aan meubels gemaakt in Duitsland. En dat de freistil-lijn van Rolf Benz die typisch Duitse kwaliteit ademt, staat vast. Westwing sprak met Andreas Lechner, de marketing director van freistil.

Freistil-Wohnzimmer-made-in-germany

De woorden “Made in Germany” vormen de garantie voor een product van goede en duurzame kwaliteit. Volgens de ontwerpers achter freistil staat dit “keurmerk” echter niet alleen voor bovenstaande waarden, maar ook voor kracht van de traditie, technische innovatie en artistieke creativiteit.

 

Hoe worden de producten van freistil geproduceerd?
“De producten van freistil worden geproduceerd in een eigen fabriek in Mötzingen, in de buurt van het hoofdkantoor in Nagold.”

freistil-stofflagerung
Het “stoffen depot” van freistil biedt haar ontwerpers keuze uit de mooiste stoffen.

Hoe waarborgen jullie de duurzaamheid van de freistil meubels?
“Doordat freistil wordt geproduceerd door hetzelfde team achter Rolf Benz – een groep harde werkers die 52 jaar ervaring heeft in het produceren van gestoffeerde banken en fauteuils. Daarnaast vinden er tijdens het volledige proces – van het naaien tot het vullen van de kussens – continue controles plaats om te checken of de kwaliteit echt optimaal is.”

freistil-lederzuschnitt
Voor het snijden van de stof worden de meest krachtige lasersnijmachines gebruikt.

Waar besteden jullie tijdens het productieproces extra aandacht aan?
“We blijven onszelf voortdurend ontwikkelen op het gebied van kwaliteit en efficiëntie, altijd met het volgende doel voorop: onze klanten de beste kwaliteit bieden voor een aantrekkelijke prijs. Door alle stappen binnen het productieproces kritisch te blijven bekijken en evalueren, blijven we onszelf ontwikkelen.”

freistil-näherei
De prototypes van de meubels worden met de hand genaaid. De opeenvolgende meubels worden met de naaimachine geproduceerd.

Wat zijn de voor- en nadelen voor het produceren in Duitsland?
“In Duitsland gelden tijdens het produceren hele hoge normen met betrekking tot mens en milieu. Deze visie op het productieproces dwingt ons om dagelijkse controles uit te voeren en kritisch te blijven.”

freistil-vorpolsterei
In het frame van de meubels vind je een lattenbodem gevuld met foam in verschillende formaten om de zitkwaliteit te garanderen.

“Het is de uitdaging om traditie en vakmanschap te combineren met high-tech en een zeer complex productieproces. Het personeel dat zich buigt om de freistil-lijn tot een succes te maken, is dan ook heel gemotiveerd en goed opgeleid om het productieproces te perfectioneren. Elke werknemer heeft in een ander stadium van het proces een bepaalde expertise en is hoofdverantwoordelijk.”

freistil-versand-und-endkontrolle
Zelfs als het product uit de freistil-lijn al helemaal klaar is, wordt er nog een laatste check uitgevoerd om te kijken of de kwaliteit optimaal is.

 

“Het maken van zitmeubels van de beste kwaliteit is ons doel. Om deze reden hebben we ervoor gekozen om de meubelstukken te produceren in Duitsland. Hopelijk merken onze klanten dit verschil.”

 

 

 

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline