Freistil by Rolf Benz

Onconventioneel, stijlvol en veelzijdig: de banken en fauteuils van het Duitse merk Freistil van Rolf Benz doen hun merknaam eer aan – Freistil (vrije stijl) staat voor onafhankelijkheid en vrijheid. Lees het interview met Andreas Lechner, Directeur Global Marketing en medebedenker van Rolf Benz’ populaire jonge merk Freistil. In het interview praat hij over de filosofie van het merk, over trends en meer.

180_F_14_002-1

 

1) Freistil vierde onlangs zijn 5e verjaardag. Wat is er zo speciaal aan Freistil?

“Bij Freistil gaat het om alles wat mensen mooi, ontroerend en inspirerend vinden: kunst, design of poëzie. Wij streven naar kwaliteit, vakmanschap en duurzaamheid. Onze klanten verlangen naar schoonheid, positivisme, authenticiteit en betrouwbaarheid. Wij spelen daarop in. Iedereen kan leven volgens zijn eigen stijl – daarom hebben we die naam gekozen.”

FREISTIL_184_HOCH_037_FINAL

2) Wat is het verschil tussen Freistil en Rolf Benz?

“Het merk Freistil is gericht op een heel ander publiek dan Rolf Benz. Het gevestigde merk Rolf Benz staat al 51 jaar voor hoge kwaliteit “Made in Germany”, en heeft een luxe karakter. Freistil staat voor passie en onconventionele creativiteit, maar ook voor relaxte ongecompliceerdheid.”

Freistil

3) Wat is de doelgroep van Freistil?

“Onafhankelijke en creatieve mensen, die zichzelf graag omringen met mooie en duurzame dingen. Een bank in de woonkamer vertegenwoordigt de persoon die er woont. Het interieur moet bij iemand passen en iemand compleet maken, net als kleding.”

freistil_187_043_large1

4) Kun je ons iets vertellen over de productie bij Rolf Benz?

“Het bedrijf Rolf Benz is al meer dan 50 jaar actief in Duitsland. We zijn er daarom zeker van dat we de duurzame kwaliteit kunnen bieden die klanten van ons verwachten. In onze eigen fabriek in Mötzingen, Duitsland, ontwikkelen en produceren we al onze nieuwe designs en individuele bestellingen van klanten.”

FREISTIL_162_QUER_112_FINAL

 

5) Hoe verloopt het designproces van het eerste idee tot aan het eindproduct?

“Het ontwikkelings- en designproces van een bank neemt 9 tot 18 maanden in beslag, soms langer. Eerst bepalen we of een idee creatief en kwantitatief haalbaar is. Dan gaan we aan de slag met een productieplan. De designers en het ontwikkelingsteam moeten dit goedkeuren, voordat de bank in productie gaat.”

FREISTIL_184_XL_053_FINAL

6) Jullie maken banken en fauteuils. Wat is belangrijk voor een goede zitkwaliteit?

“Als je lichaam ontspannen is, zit je goed. Bij banken en fauteuils betekent goede kwaliteit dat je altijd heerlijk en ontspannen zit – na één maand, na tien jaar, en zelfs langer. De binnenkant van de banken en fauteuils moet zo gemaakt zijn dat het comfort bijna niet veranderd bij lang gebruik. Dat is waar we elke dag met veel passie aan werken.”

 

7) Welke trends zijn op dit moment belangrijk? Welke kleuren, materialen en vormen?

“In de afgelopen jaren hebben we veel invloeden gezien van de mooie en tijdloze stijl van de jaren vijftig met een Scandinavische touch. Jonge designers kiezen voor lossere, minder strenge vormen. Bij stoffen zien we een tendens naar natuurlijke materialen als wol, linnen, leer en katoen. Omdat een bank lang moet meegaan, kun je het beste kiezen voor subtiele kleuren, zoals grijstinten. Op dit moment zijn donkere kleuren en marineblauw erg populair.”

 

 

Foto’s: Freistil Rolf Benz

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline