From outer space

Heel lang gaat het niet meer duren voordat we een retourtje sterrenstelsel kunnen boeken, maar tot die tijd kunnen we ons interieur laten stralen zoals sterren aan de hemel staan. Dat dit nu zo hot is, is absoluut niet verwonderlijk. Westwing schijnt licht op de galaxy trend…

trendgalaxy1

Voordat we onze fantasie helemaal de vrij loop laten, zoomen we in op de galaxy trend die ook op onze aardbol steeds zichtbaarder wordt. En een stuk makkelijker te spotten is. Uiteraard was dit als eerste merkbaar op de catwalk. De collectie van Gareth Pugh had duidelijke invloeden from outer space en liet prints en opdrukken zien met ruimteschepen en aliens.

1

Het New Yorkse hippe merk Kate Spade kwam ook met een eigenwijze collectie met inspiratie van far far away. En het Italiaanse Tothem liet tijdens de Milaan fashion week een glansrijke collectie zien met vormen die niet van deze wereld leken te zijn. Ook kwam Valentino met een collectie gevuld met de prachtigste sterren. Zo mooi dat je er naar kunt blijven turen! Louis Vuitton liet zich ook inspireren door de ruimte en al haar schatten. Hun catwalk werd omgetoverd tot een heus ruimteschip.

trendgalaxy2

Behalve de designers liet ook Hollywood hun sterren stralen tussen de sterren. Wat denk je van Interstellar, het langverwachte Star Wars: The Force Awakens, Gravity en The Martian? En ook dit jaar ga je meer ‘space’ in de bios zien: deze zomer is ‘Star Trek Beyond’ op het witte doek te bekijken.

evt-4

Na al die movies en mode op de catwalk konden de high street brands niet achterblijven met hun interpretaties van de galaxy trend. En buitenaards is dichterbij dan ooit! Leggings met sterrenstelsels, rugzakken vol schitterende sterren, katten en honden met alienogen afgedrukt op truien… het is allemaal te spotten op straat. Naast kleding zijn de kleuren uit de ruimte ook in kapsels terug te zien: haar geverfd in zilver en blauw of juist warme roze- en oranjetinten zoals een bijna buitenaardse zonsondergang. Niet zo gek dus dat ons interieur nu aan de beurt is!

3

Thuis zie je de galaxy trend vooral terug in de bijzondere, grafische vormen van bijvoorbeeld woonaccessoires maar ook in een gevoel van diepte. Combineer zilver en koper met een strakke look. Let op het uitgesproken onderstel van stoelen en tafels. Mooie slanke lijnen maken de look! Leg kussens op de bank met een knipoog naar het sterrenstelsel. Combineer het met een dekbed in galaxy tinten. Hang een klamboe boven je bed waar je ‘glow in the dark’-sterren aan bevestigt, hang een lamp in de vorm van de maan aan je wand of zet een telescoop als accessoire in je slaapkamer.

 

Waar je ook voor kiest, jouw interieur is out of this world!

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline