Gínore: Rugs for a home worth líving in

Een huis laten leven: dat is het motto van Gínore. Hun vloerkleden met bijzondere dessins & kleuren passen bovendien helemaal in het interieur van nu. Een bijzondere samenwerking die ontstond tussen Westwing, een aantal vloerkleden-specialisten, internationale binnenhuisarchitecten & jonge ondernemers leidde tot de oprichting van Gínore. Deze vloerkleden, waarbij het kleurenpalet, de patronen en de kwaliteit hoog in het vaandel staan, bevatten dus een duidelijke Westwing-stempel. Het resultaat? Speelse kleden met een subtiele vintage look.

Ginore_4

Waar staat Gínore voor? 

Vloerkleden maken voor een huis waarin wordt geleefd! Gínore heeft een hekel aan steriele ruimtes. Het is ontzettend belangrijk dat een huis niet wordt gezien als een soort showroom. Degene die erin woont moet zich hier thuis voelen. Een vloerkleed vormt een belangrijke factor in het verbinden van meubels in een ruimte. De combinatie van prachtige kwaliteit met een goede afwerking vormt hierbij hét basis-ingrediënt. Een levendig en genuanceerd kleurenpalet en een verfijnd patroon is de essentie.

Ginore_2

Wat maakt Gínore bijzonder?

De benadering van Gínore is totaal consumentgericht. Het allerbelangrijkste daarbij is het kleurenpalet. Het kleurenpalet oogt natuurlijk en genuanceerd. Het bestaat uit trendkleuren én basiskleuren. Hierbij heeft het merk altijd een ruimte – de hal, woon-, eet- of slaapkamer – in het achterhoofd.

De eerste dessins zijn geïnspireerd op patchwork kleden, maar daar is vervolgens een genuanceerde ‘Gínore-twist’ aan gegeven. Omdat de dessins altijd limited editions zijn, is het merk nu ook al bezig met de volgende collecties.

Ginore_3

Het ontwerp van de kleden

Bij het ontwerpen van de kleden staan het kleurenpalet en dessin hoog in het vaandel. Het onderzoek – rondkijken op interieurbeurzen, trends spotten, het volgen van belangrijke modemerken, het contact met Westwing en met redacties van grote meubelbladen – spelen een grote rol bij het ontwikkelen van het kleurenpalet en de dessins. Nadat deze zijn samengesteld door het team komt het moeilijkste deel. De vraag: oogt het vloerkleed natuurlijk in een ruimte? Bij deze vraag worden alle partijen betrokken. Deze fase zit boordevol ‘trial and error,’ waarbij er op detailniveau wordt gekeken naar elk specifieke deel van het kleed. Hierbij is het belangrijk om op een genuanceerde manier de kleur in het patroon te integreren, zodat het tapijt een rijke uitstraling krijgt.

Ginore_5

Het proces

Nadat de patronen en kleuren bepaald zijn, worden alle vloerkleden jacquard-geweven en met de hand afgewerkt in België. De jacquardtechniek maakt het mogelijk complexe patronen en kleurpaletten te creëren. Elk vloerkleed is een zogenaamde ‘flatweave,’ wat betekent dat het kleed een lage pool heeft. Nadat het vloerkleed geweven is, wordt het geappreteerd (dit is een finish om de stof een zachte glans te geven en nog zachter aan te laten aanvoelen). Gínore vindt het heel belangrijk dat het vloerkleed goed ligt en blijft liggen. Daarom hebben alle kleden een antislip-laag aan de achterzijde. Ook zijn de randen van het kleed verstevigd en omgeplooid. Dit ziet er luxe uit en geeft extra kracht.

 

Ginore_6

East meets west

De patronen van Gínore vormen een combinatie tussen oosterse prints en westerse geometrische stijlen. Ook heeft elk tapijt een subtiele vintage-look die geïnspireerd is op dessins die tot 200 jaar oud zijn.

Ginore_7

Inspiratie

Bij Gínore zijn ze veel, heel veel met vloerkleden bezig. Inspiratie kan overal vandaan komen. De ene dag zegt iemand iets over een prachtige blauwtint in de lucht, de volgende dag komt er een high-end vloerkledenmerk voorbij dat met unieke ontwerpen inspireert. Ook laat Gínore zich sterk inspireren door de productiewijze en het kleurgebruik van traditionele vintage vloerkleden in Iran & Turkije. Kortom: overall is inspiratie te vinden!

Ginore_8

Trends

Trends zijn heel belangrijk voor het merk: bepaalde kleuren, patronen en afwerkingen zijn simpelweg ‘in’. Een week geleden was Gínore met hun team op de beurs Maison et Objet in Parijs. Hoe ze het aanpakken met de trends die ze hier spotten? Goed kijken, maar je er niet blind op staren!

Daarnaast heeft een vloerkleed een verbindende functie: iets dat veel merken niet lijken te snappen volgens Gínore. Ze vinden het belangrijk dit in het achterhoofd te houden en dus niet zomaar vloerkleden- of meubeltrends over te nemen.

 

Voor meer info kijk op de website van Gínore!

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline