Goudkoorts

Een interieur vol goud wordt over het algemeen geassocieerd met de pronkerige stijl van Marie-Antoinette of tante Sjaan uit de Jordaan. Gelukkig pakken de professionals in interieurland het tegenwoordig anders aan met deze mooie metallic tint.

Contemporary bedroom.  The framed photograph is a photo I have taken myself and own the rights to.
We zeggen niet dat jouw hele huis moet worden ondergedompeld in een bad vloeibaar geelgoud, maar een touch of gold hier en daar staat goed in elk huis.

Goud is een rijke, warme tint die staat voor een gevoel van warmte en weelde. Helemaal niet verkeerd, toch? Een huis met een gouden randje is hot & happening, en dat ligt vooral aan het actuele design van gouden accessoires. Strakke lijnen, diamantvormen en een 3D look geven goud weer een up to date gevoel.

Op zoek naar een spannende combinatie

Bang voor een look à la Sjaan? Houd je in! Begin met een aantal gouden accenten zoals een opvallende spiegel, een vaas en een kandelaar zoals in de Zwart-Wit-Goud sale. Bevalt de look? Dan is een bijzettafel in glanzend goud de volgende stap. Pas op: goudkoorts is besmettelijk.

DE15INA02-205_2_goud
Zie hier: een modern huis met een enkel goud accent. Subtiel, glanzend en on trend.

De goudhype neemt op dit moment moderne vormen aan, maar dat wil niet zeggen dat de fabulous golden style van vervlogen tijden geen plaats meer heeft in het huis van nu. Een minimalistisch interieur in basic tinten als zwart en wit is juist de perfecte plaats voor bijvoorbeeld een vintage barokke schilderijlijst in antiek goud. Mix decadentie met minimalisme: contrast is cool!

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline