Greenery, de kleur van het jaar 2017

Het is elke keer weer spannend voor interieurstylisten: welke trendkleuren kiest Pantone? Dit jaar doen we groen met de neutrale, groene tint ‘Greenery’. En dit is waarom!

First things first, mocht je niet weten wie of wat Pantone is, dan leggen we je dat graag even uit. Pantone is de wereldwijde autoriteit op het gebied van kleurcoderingen. Makkelijker gezegd: als je het hebt over kleur, dan heb je het over Pantone. Eigenlijk kun je wel stellen dat ze sinds 1963 steeds weer het kleurenalfabet uitbreiden.

02_pantone_greenery

Allemaal Pantone

Van designer tot klant, iedereen heeft bewust en onbewust met Pantone te maken. Met hun ‘color matching system’ kunnen ontwerpers bijvoorbeeld duidelijk maken aan een fabrikant welke kleur iets precies moet zijn. En omdat Pantone graag uitpakt, presenteren ze elk jaar de trendkleuren. Waarbij ‘Greenery’ de kleur van dit moment is.

Terugblik

In 2016 gingen we voor ‘Rose Quartz’ en ‘Serenity’. Deze kleuren waren een tegengeluid in onze wereld gedomineerd door social media, drukte en geweld. De combinatie van het roze en blauw gaf een gevoel dat zich goed liet omschrijven als ‘calming’, ‘balance’ en ‘wellness’. En natuurlijk deden ze ook denken aan typische jongens- en meisjeskleuren.

Groen met een verhaal: Greenery

Zoals altijd is Greenery ook weer een trendkleur met een diepere gedachte erachter. Pantone noemt het een verfrissende en revitaliserende tint die symbool staat voor een nieuw begin. De geelgroene kleur verbeeldt de weelderigheid van het buitenleven.In de natuur is Greenery de neutrale kleur. Bloeiende bladeren. Het begin van de lente.  Hoe meer mensen verwikkeld zijn in het moderne leven, hoe meer behoefte ze krijgen om zich onder te dompelen in de schoonheid van de natuur. En dat is wat Greenery brengt. Ook mooi: de kleur staat voor het uitoefenen van persoonlijke passies en vitaliteit. Hoog tijd om die verslonste hobby weer op te pakken dus!

Greenery

Mooie modetint

Greenery was ook op de catwalk al te zien tijdens de shows voor het komende lenteseizoen. Onder andere Balenciaga, Pucci, Zac Posen, Marni, Salatore Ferragamo, Balmain en Versace en Michael Kors hadden een vooruitziende blik. En ook Oscar de la Rente heeft een ballonjurkje in het groen. Geen designer budget? Ga dan voor een zonnebril, een jurk met tropische bladprint a la Marc Jacobs of subtiele sieraden.

It’s not easy being green

Kermit the frog
Greenery

Update voor thuis

Greenery is een lichte, felle kleur groen die misschien op het eerste gezicht niet zo eenvoudig te combineren is, maar die wel een belangrijk doel dient in je interieur. Een leuke uitdaging dus. Voor de durfals: een behangetje met veel groen. Voor de minimalisten: een paar woonaccessoires zoals bijzonder glaswerk of vazen in diverse groentinten, waaronder Greenery. En natuurlijk kun je ook de natuur in huis halen met mooie planten, bijvoorbeeld de kamerlinde, Areca of de Yucca. Dat is Greenery in zijn puurste vorm. Combineer de kleur met zachte pastelletjes. Of maak het moody met warme tinten als donkerrood en diep paars. Ook mooi is een rustige basis met deze groentoon als uitgesproken accent.

Beeld: Pantone

Moetoesingi Schmidt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline