Een onderscheidend interieur

 

rariteitenkabinet1-aangepast

Stel ook je eigen collectie “rariteiten” samen! Hoe te beginnen? Neem eens een kijkje op de zolder van je oma of dat antieke winkeltje om de hoek om op zoek te gaan naar bijzondere vondsten. Dat goudkleurige servies zorgt ervoor dat je je tijdens een etentje waant in een chique paleis. En die sierlijke karaf maakt van jouw dranktafel (ook helemaal van nu!) een exemplaar waar je de show mee steelt. Die strakke bank wordt extra bijzonder met klassieke stof eromheen, goud is niet kitch en een vintage item dat gedompeld is in een goudbadje lijkt wel vereeuwigd. Jouw rariteitenverzameling begint hier!

rariteit2

Velvet (in het Engels), velours (Frans) en fluweel (Nederlands) zijn alle drie benamingen voor de stof die perfect past in een interieur gevuld met rariteiten. Dit glanzende, luxe stofje is een textielproduct met een pol. De grondstof is vaak van katoen, wol of mohair. Je komt deze coole stof meestal tegen in de kleuren dieprood, donkerpaars, donkerblauw en smaragdgroen.

NEW-rariteitenkabinet2

Maar, waar komt de fluweel trend eigenlijk vandaan? Het waren de modehuizen Gucci, Christopher Kane en Sonia Rykiel Fall die deze winter hun modellen in deze stof over de catwalk lieten paraderen voor Spring Season 2016. En als je goed om je heen kijkt zie je ook zie je het ook op straat: hippe tassen, hoeden en jassen van fluweel. We love it!

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline