Ho-Ho-Holiday Table

Met het kerstdiner in ons achterhoofd heeft Westwing, samen met stylist Monica Klamburg, drie holiday tables gedekt. De stijlen? Rustiek, romantisch en vintage. De kleuren? Zilver, goud en rood. Monica: “Een kersttafel moet jouw persoonlijkheid weerspiegelen, dat betekent dat je alle combinaties moet maken die gemaakt kunnen worden: zo ontstaat er een uniek effect dat past bij jou. Verras jouw gasten met een bijzondere tafel.”

Christmas Romance

Een romantische look vraagt om een intieme omgeving, waarin oude en nieuwe stukken met elkaar worden gecombineerd. In de hoofdrol? Een lichte, houten tafel! Het hout mag glad zijn, of verweerd, maar voor dit doel is het van belang dat het materiaal een natuurlijke look heeft.

00310021

Couleur Neutraal

Lichte of neutrale tinten geven jouw tafel een air van elegantie en distinctie, en zorgen bovendien voor een ruim en fris effect in de eetkamer. Monica raadt aan om te kiezen voor neutraal tafellinnen in wit of steengrijs en vervolgens te spelen met contrasterende tafellopers in een andere neutrale tint, zoals beige.

Erfstukken

Op deze tafel gaat het om geschiedenis. Monica adviseert om de tafel te versieren met oude ansichtkaarten of te kiezen voor antiek kristal en vintage bestek. Een romantische tafel is ook niet compleet zonder ouderwetse, porseleinen borden. Kies voor wit voor een rustiek effect.

Midden op tafel

Bloemstukken en centre pieces zijn een belangrijk onderdeel van het dekken van de kersttafel. In dit geval gebruikt Monica witte bloemen en kaarsen, en zorgen de schoongemaakte conservenblikken, theepotten en antieke glaasjes als vazen voor een bijzondere look.

It’s all in the details

Verras jouw gasten en zorg dat ze zich thuis voelen! Wikkel kleine boeketjes van eeuwig groene takken en takjes met rode besjes in exotisch krantenpapier, en leg de kleine boeketjes op elk bord. Geen kerstdiner is compleet zonder dessert. Monica: “Maak kleine gebakjes en presenteer ze op een grote glazen schaal met stolp. Vintage, cool en lekker.”

00310020

Rustiek = Chic

Elegant, warm en nostalgisch tegelijk: deze rustieke tafel is niet alleen geïnspireerd door de rauwe look en soberheid van traditionele arbeidershuisjes, maar ook door fijn ambachtswerk. Monica: “Handgesneden hout deelt het podium met andere natuurlijke elementen.”

00310017


Speel met textuur

Om de charme van een enigszins vervallen huis te recreëren kiest Monica voor een linnen tafelkleed in combinatie met een jute tafelloper. Monica: “Je kan zelfs alleen de jute tafellopers gebruiken en zorgen voor een rauw collage effect.”

Goudkoorts

Om jouw kersttafel toch een warme en uitnodigende sfeer te geven wordt de rauwe look van de basis aangevuld met elementen van oud goud. Van briefpapier en vintage fotolijstjes, tot onderdelen van oude kristallen kroonluchters: alles kan worden gebruikt om jouw tafel te versieren.

Arrange it

Voor een rustieke uitstraling kiest Monica op deze tafel niet voor tere bloemen, maar juist voor mos en bijzondere stenen die zij verzamelde aan de Spaanse kunst.

It’s all in the details

Leg niet op elk bord een naamkaartje, maar maak zelf nametags van ouderwetse labels met maretakken. Bind deze labels vervolgens aan de stoelen met bruine postelastieken. Geen kerstdiner is compleet zonder dessert. Monica: “Maak een bosbessentaart en serveer hem op een taartplateau, bedekt met verfrommeld bakpapier.”

00310014

Vintage Christmas

De boho stijl blijft een favoriet van interieurontwerpers en stylisten. Wat maakt deze stijl zo bijzonder en tijdloos? Misschien zijn het de exotische elementen, de etnische details of de Boheemse ziel..? Monica: “Vintage meubels staan altijd fantastisch bij kleurrijke en romantische details. Deze stijl is vrolijk, speels en fun. Perfect voor een kerstdiner met kinderen!”

00310019

Key pieces

Als basis adviseert Monica de kleuren wit en rood, met kleine details in flessengroen. Bestek met een rode handgreep herinnert aan zigeunerwagens en vrolijke verhalen als Alice in Wonderland. Vervang jouw elegante servetten door ouderwetse Franse theedoeken: leuk op tafel en knoei-proof.

Centrum van de aandacht

Speel in het midden van de tafel met persoonlijke details: tekeningen van de kids, oude horloges, gekleurde haarlinten, getallen, letters en kleine kaarsjes geven jouw kersttafel een lieve look. Monica: “Ik vind het ontzettend leuk om te decoreren met vintage boeken, en die zijn op tafel ook een lust voor het oog.”

It’s all in the details

Vergeet de gasten niet! Geef elke plaats aan tafel de initiaal van de goede gast. Schrijf, teken, schilder of print, de manier maakt niet uit als het gebaar maar persoonlijk is. Geen kerstdiner is compleet zonder dessert. Monica: “Maak appelstrudel en serveer hem in een oude lade voor een echt wow-effect.”

00310022_O
Beeld: Pere Peris
Stylist: Monica Klamburg / Meer weten over Monica? Neem een kijkje op haar site

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline