House Rules Holland Episode 10

De finale van het leukste woonprogramma van Nederland komt nu wel heel dichtbij! Op 10 november strijden de laatste twee stellen voor die waanzinnige hoofdprijs van twee jaar lang hypotheekvrij wonen. Het belooft een zinderende live show te worden dus zet in je agenda: dinsdag 20.30, NET5.

Afgelopen week moesten de koppels aan de slag in het huis van vaste kijkers van House Rules. Het was een dijk van een verbouwing: van de bovenverdieping moesten meerdere nieuwe kamers gemaakt worden. Maar wat waren de bewoners blij met het harde werk van de kluskoningen en -koninginnen! Er viel voor jou als kijker ook weer heel wat inspiratie op te doen. Heb jij zelf een zolder, of een lege kamer, waar je graag iets leuks mee wil doen? Westwing weet raad!

algemeen

Chill plekkie

De zolder is de perfecte spot om te relaxen. Zeker als je een gezin hebt, is het fijn als er naast de woonkamer nog een plek is in huis waar je tot jezelf kunt komen. Is het een grote ruimte? Wees dan niet bang om er een flinke bank in te zetten waar meerdere mensen languit kunnen liggen. Ook leuk: een groot bed volgeladen met kussens.

oosters

Houd je wel van een Oosterse look? Leg dan allerlei tapijten op de grond en grote, comfy kussens. Combineer met een paar lampen in koper- of goudtinten, kaarsjes en verschillende bijzettafeltjes. Prachtig in Marokkaanse stijl! Wil je de zolder ook als logeerkamer gebruiken? Maak dan een zithoek en creeer een slaapplek op een vide. Cool!

 

Helemaal zen

Een ruimte waar je niets mee doet, is ook ideaal als meditatieruimte of juist als workout space! Voor yoga of sportoefeningen kan een kamer met daglicht en/of een prettig uitzicht wel fijn zijn. Let hierbij vooral op het kiezen van een vloer waar je jezelf niet aan open kunt halen.

meditatie

Een meditatieruimte maak je in een handomdraai. Leg een mooi vloerkleed op de grond en zet een tafeltje of kastje neer waar je bijvoorbeeld kaarsen neer kunt zetten. Belangrijk: zorg dat het een ruimte is waar je weinig last hebt van omgevingsgeluiden. Dit maakt het makkelijker om jezelf af te sluiten en het maximale uit je meditatie te halen!

Walk-in closet

Als je kasten vol kleding hebt, is een lege zolder een uitkomst. Waarom? Je kunt er een luxe walk-in closet van maken! Nooit meer door je kleding ploegen op zoek naar dat ene jurkje, maar heerlijk overzicht! Wie wil dat nou niet?

kast

Entertainment room

Tieners in huis? Maak van de zolder dan de nieuwste hot spot in huis! Zet er een ruime bank of een paar zitkussens neer en een beamer. Hallo thuisbioscoop! Ook een idee: een kamer vol games. Van Rummikub tot een gameconsole. Daar wordt toch elk gezinslid vrolijk van?

bibliooo

 

Gek op lezen? Maak dan een grote kast op de zolder vol boeken en tijdschriften. Zo heb je een soort bibliotheek aan huis! Hangmat erbij en lezen maar…

Crea bea? Maak van de zolder een inspirerende space waar je al je creatieve talenten kunt benutten. Zet een schildersezel neer of een grote tafel waar je aan kunt tekenen. Leuk voor groot en klein!

 

Kinderparadijs

Als je nog vol in de jonkies zit, is het waanzinnig leuk om van de zolder een speel spot voor de kinderen te maken. Je kunt er zelfs voor kiezen om de slaapkamers van de kinderen naar de zolder te verplaatsen. Heeft de zolder een hoog plafond? Hang er dan een schommel op. Dat is een garantie voor dagelijks speelplezier!

Child's swing hung from wooden beam next to bookshelves on castors in open-plan interior of wooden chalet

Child’s swing hung from wooden beam next to bookshelves on castors in open-plan interior of wooden chalet

Ook leuk: de tipi tent! Last, but not least – gebruik washi tape om op de vloer een racebaan te maken of plak leuke vormen en teksten op de muren. Maak een skyline op de muur of een paar toffe vogels. Met washi tape kun je ook frames maken waar je foto’s of mooie plaatjes in doet. Ook leuk: de tekeningen en kunstwerkjes van je kind(eren) op de muur hangen.

 

Hotelgevoel

Wil je het echt luxe aanpakken? Bouw de zolder dan om tot een grote slaapkamer met badkamer! Wat denk je van een heerlijk ruim hemelbed, een badkuip op pootjes en een regendouche in dezelfde ruimte? Zo word je elke dag wakker in een droom!

slaapkamerbadkamer

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline