House Rules Holland Episode 2

Westwing zat aan de buis gekluisterd tijdens de tweede aflevering van hét woonprogramma van dit moment: House Rules Holland, iedere dinsdagavond om 20.30 uur op Net5. Een programma waarin vijf stellen elkaars huis verbouwen, om het vervolgens in te richten met al het moois dat Westwing aan meubels en accessoires op de site heeft staan. Spanning, intriges en een hele hoop stylingtips voor je interieur. Oftewel: een programma om van te smullen.

Deze week lieten 2 deelnemers in hun huisregels weten dat zij graag een interieur wilden in ‘modern bohemian’ stijl. Tot hun grote schrik bleken de andere koppels deze stijl niet helemaal te begrijpen. De één zag dansende hippies voor zich, de ander dacht meer aan muf, oud en viezig. Met als resultaat een nogal onsamenhangend en chaotisch geheel, met een wijd uiteenlopende mix aan stijlen en kleuren. Want bij bohémien mag alles… toch? Niet helemaal – Westwing vertelt je hoe het moet!

combi

Een stukje geschiedenis

De term bohemian stamt uit 1800 en verwees naar de stijl van rondtrekkende mensen, zoals zigeuners. Maar met bohemian werden ook mensen aangeduid – vaak kunstenaars en artistiekelingen – die het niet eens waren met de politieke of sociale opvattingen uit die tijd. Tegenwoordig doet het ons vooral denken aan die kenmerkende Ibiza stijl. Niet gek ook, als je bedenkt dat juist Ibiza een toevluchtsoord was voor hippies en artistiekelingen van over de hele wereld.

combi3

Mix and match

Een modern bohemian interieur kan je ook omschrijven als werelds: elk item vertelt zijn eigen verhaal en is liefst ook van een andere plek van de aarde afkomstig. Invloeden uit Marokko, Azië en Europa zijn zichtbaar in deze creatieve smeltkroes aan stijlen. Wordt het daarmee een ratjetoe? Dat allerminst! Juist de samenhang en de rust tussen is belangrijk in deze stijl. Extra lastig dus om in één middagje jouw bohemian interieur bij elkaar te shoppen en helemaal niet gek dat de deelnemende stellen zichtbaar moeite hadden met deze woonstijl.

combi2

Modern bohemian – hoe doe je dat?

Ook al lijkt er veel te mogen in een modern bohemian woning, een paar vuistregels zijn er wel degelijk! Zo kenmerkt de bohemian look zich vooral door het gebruik aan eerlijke, natuurlijke materialen in de basis. Denk daarbij aan onbewerkt hout, leer, riet en steen. Het kleurenpalet is aards van toon: terracotta, zandkleur, bruin en crème voeren de boventoon. Met kussens, spreien of een vloerkleed kan je subtiel meer kleur toevoegen, maar hou hierbij het overzicht en zorg ervoor dat het geheel niet hysterisch wordt. Ikat en andere etnische patronen passen perfect in deze woonstijl en kunnen naar hartelust gecombineerd worden. Mix and match is hier het credo! Vachtjes, veren en franjes mogen – maar, het gevaar schuilt erin dat je te ver gaat. Doseren is dus het sleutelwoord! Tot slot, vergeet ook vooral het levende groen niet in deze woonstijl. Planten, liefst in flink formaat, maken deze bohemian look helemaal af!

woonmode-150305-3041-klein-800x642

Ook benieuwd hoe het volgende huis eruit komt te zien? Kijk dan aanstaande dinsdag om 20.30 uur naar House Rules Holland op Net5!

 

balk-logo

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline