House Rules Holland Episode 4

Westwing zat aan de buis gekluisterd tijdens de vierde aflevering van hét woonprogramma van dit moment: House Rules Holland, iedere dinsdagavond om 20.30 uur op Net5. Een programma waarin vijf stellen elkaars huis verbouwen, om het vervolgens in te richten met al het moois dat Westwing aan meubels en accessoires op de site heeft staan. Spanning, intriges en een hele hoop stylingtips voor je interieur. Oftewel: een programma om van te smullen.

De kritische blik van het vierde stel zorgde voor de nodige spanningen onder de deelnemers. En de door hen opgestelde huisregels maakten het niet minder moeilijk! De wens voor een slaapkamer in Oosterse sferen viel deze week extra op. Want Oosters, hoe ziet dat er uit? Grijp je automatisch naar een boeddha of kan het ook anders? Na het nodige overleg, klussen en stylen viel het eindresultaat in goede aarde – een chique slaapkamer met veel zwart, goud, sierlijke details en verwijzingen naar China. Met een kleine kanttekening van de styling jury: had het misschien toch nog iets gewaagder gekund? Makkelijker gezegd dan gedaan wellicht. Hoe kan je Oosters nog meer vormgeven? Westwing geeft inspiratie!

5

De traditionele Chinese slaapkamer

Deze meer traditionele en luxe stijl, gekozen voor de slaapkamer van het vierde koppel, wordt gekenmerkt door een paar belangrijke begrippen: rust, harmonie en eenvoud. Een natuurlijke balans en evenwicht staan in deze woonstijl centraal. Ga voor een hemelbed – zoals we in de aflevering zagen – of een houten bed met een sierlijk bewerkt hoofdeinde. Plaats op de nachtkastjes aan weerszijde van het bed een zelfde stijlvolle lamp. Zorg voor een luxueuze uitstraling van het beddengoed en vermijd hierbij al te drukke prints. Een effen kleur, liefst met een zachte glans, doet het in deze stijl goed. Het kleurpallet is ingetogen, waarbij het gebruik van lichte kleuren (beige, goud of leemkleur) in balans is met de meer donkere varianten (zwart, bruin en donkerrood). Wil je toch graag iets van print in de slaapkamer? Kies dan een behang of wandkleed in Oosterse stijl, passend in het gekozen kleurpalet. De wand waar het bed tegenaan staat is daarvoor bij uitstek geschikt!

6

Eenvoud betekent niet dat er geen accessoires gebruikt kunnen worden, maar wees hierbij selectief. Zorg ervoor dat ze passen binnen het serene uiterlijk van de kamer en let op materiaalgebruik: natuurlijk is het sleutelwoord! Bamboe, steen, hout, katoen en papier zijn materiaalsoorten die we in deze woonstijl veel terug zien.

 

De kleurrijke Oosterse slaapkamer

Een hippe variant op de genoemde Oosterse stijl is de meer bohemian en wereldse versie: een mengelmoes aan invloeden uit verschillende culturen en landen. Denk daarbij aan Marokkaanse lampen, een bijzondere spiegel met zilveren of gouden omlijsting, een theetafeltje met poef en enkele gekleurde windlichtjes. Het bed is in deze slaapkamer voorzien van een flink aantal kussens. Vergeet hierbij ook de sprei niet, of meerdere plaids aan het voeteneinde. Prints mogen in deze stijl juist wél! Mix en match er naar hartelust op los.

3

Het kleurgebruik is in deze woonstijl meer uitgesproken: dieprood, paars of azuurblauw zijn bijvoorbeeld tinten die hier heel goed passen. Moet je dan meteen alle muren paars gaan verven? Kan, maar hoeft zeker niet! Je kan veel doen met gekleurde kussens, spreien en vloerkleden – hiermee voeg je kleur toe zonder dat het een kakofonie wordt. Ga je toch voor gekleurde muren? Maak dan een echt statement en schilder ze alle vier in dezelfde tint. Ga hierbij niet voor al te fel, en ook belangrijk: hou het kleurenpalet van de rest van de kamer dan in toom. Want ondanks dat er in deze variant meer gebeurt, blijven ook hier de kernwoorden rust, sereniteit en harmonie erg belangrijk!

4

De strakke Japanse slaapkamer

Zelfs voor de minimalistisch ingestelde mensen onder ons is er een slaapkamer in Oosterse sferen te creëren! Ook hier spelen rust, eenvoud en het gebruik van natuurlijke materialen een belangrijke rol. Kies voor een extra laag bed en voorzie deze van katoenen beddengoed in wit of grijs. Plaats eventueel één sprei of plaid aan het voeteneinde, maar hou het bed verder volkomen rustig. Nachtkastjes zijn hier eigenlijk overbodig, je slaapt immers vlakbij de grond. Kies daarom voor strakke eenvoudige hanglampen aan weerszijde of aan één kant van het bed en laat deze lichtpunten ook flink zakken. Het lijnenspel dat ontstaat door de lichtsnoeren, het strakke bed en de rechte muren zorgt voor een minimalistische en serene look. Wit en grijs voeren de boventoon, aangevuld met hier en daar een toefje kleur en wat levend groen zoals een bamboeplant. Voorzie de ramen van licht filterende katoenen raambekleding – gordijnen of vouwgordijnen – of kies juist voor houten lamellen om het lijnenspel nog meer te versterken. Sweet dreams!

1

Ook benieuwd hoe het volgende huis eruit komt te zien? Kijk dan aanstaande dinsdag om 20.30 uur naar House Rules Holland op Net5!

balk-logo

 

Judith de Valk

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline