House Rules Holland Episode 5

Zat jij ook weer voor de buis afgelopen week om te smullen van hét leukste woonprogramma van dit moment? House Rules Holland is elke dinsdagavond om 20.30 te zien op NET5. Vijf stellen nemen elkaars huizen grondig onder handen en richten het in met al het moois dat Westwing te bieden heeft.

Het vijfde stel wilde niet alleen een huis met een stoere, industriële look, spannende verlichting en een gastvrije uitstraling, maar er moest ook aan de baby worden gedacht. Na de noeste arbeid van de teams waren de kersverse ouders gelukkig behoorlijk blij met hun nieuwe interieur. Vooral de stijlvolle slaapkamer viel bij het stel goed in de smaak. De keuken met stoel voor de baby vonden ze ook geweldig. En de woonkamer was helemaal in de gewenste stijl. Het enige wat ontbrak? De perfecte baby hoek in hun woonkamer.

5

Met een baby op komst, of al in huis, is het ook echt een must om je woonkamer slim in te richten. Waar laat je die box en hoe zorg je ervoor dat jouw living room de perfecte mix van cool en comfortabel blijft? Westwing weet raad!

6

Waar zet je de box?

De babykamer tiptop in orde hebben, lijkt vaak het belangrijkste met een kindje op komst, maar je woonkamer baby proof maken is minstens zo cruciaal.

  • Plaats de box op een plek in de woonkamer waar jij veel komt, maar zet ‘m wel neer op een manier dat je er makkelijk omheen kunt bewegen;
  • Als je een wat kleinere woonkamer hebt, is het slim om de box in een hoek te zetten. Door gebruik te maken van al bestaande hoeken voorkom je dat de box enorm ‘in de loop’ staat;
  • Zet je box niet in de buurt van gordijnen zodat je kleintje niet ineens de Tarzan in zichzelf ontdekt. Of de gordijnen van de roede trekt;
8

Denk in zones

Je woonkamer gebruik je op verschillende manieren: het is de plek waar je heerlijk op de bank ploft, waar misschien wel je eettafel staat maar ook de spot waar je het meeste bent met je baby. Hoe pak je dit aan?

  • Probeer om rust te houden de kamer op te delen in duidelijke zones. Zo kun je bij een baby proof huis denken aan een zitgedeelte, een eetgedeelte en een box/speel hoekje;
  • Door met een of meerdere tapijten te werken zorg je gevoelsmatig voor afgeschermde zones in een ruimte.
12

Kleur bekennen

Een box is niet het mooiste object om in huis te halen, maar er zijn manieren om er toch iets stijlvols van te maken. In een huis met veel wit of houten meubels kan een box in die kleur heel goed. Maar als een box erg afsteekt tegen de rest van je interieur is het een idee om de box een likje verf te geven. Ga voor een matte tint om ‘m een coole upgrade te geven.

Los van de kleur van de box zelf kun je met wat je in en rond de box legt ook veel doen.

  • Heb je kleurrijke kussens op de bank? Laat deze tinten dan terugkomen in het boxkleed, of gebruik –als je handig bent met de naaimachine- dezelfde stof. Ook leuk: een boxkleed in dezelfde tinten als je tapijt;
  • Ook het speelgoed moet een plekje krijgen! Kies hiervoor toffe opbergboxen in een kleur of materiaal dat op meerdere plekken in je woonkamer terugkomt. Of ga juist voor een stoer contrast zoals print naast een fel kleurtje;
  • Knuffels in de box? Zet er een paar neer die een eigenwijs accent aan je inrichting geven. Extra knipoog? Leg een knuffel tussen de kussens op je bank.
11

Werk met zachte materialen

Scherpe hoeken van tafels en kastjes zijn verraderlijk met een rondscharrelende baby. Kies daarom niet voor een salontafel maar zet grote poefen neer van leer of stof. Hier kan je kindje heerlijk op en omheen spelen. Als je een drankje neer wilt zetten, kun je een dienblad op de poef plaatsen. Ook een idee: een wat hogere smalle tafel achter de bank waar je het een en ander op kwijt kunt. Ook je woonaccessoires kun je afstemmen op je kleintje. Glas is niet ideaal, ga daarom voor materialen als hout, rubber, papier en textiel. Heb je open kasten in huis? Zet de spullen waar je kindje niet aan mag komen dan in opbergboxen.

2

Schoon zitje

Met een baby in huis kun je wel dag zeggen tegen een bank in een lichte kleur. Al die babyhapjes zijn funest voor de frisse look van je bank. Leg er daarom een fijne grote plaid overheen om vlekken te voorkomen. Kies bij het kopen van een nieuwe bank voor een leren variant in een wat donkerdere kleur of een met afneembare hoezen.

3

Picasso baby?

Als je kindje met kleurtjes in de weer gaat, is het geweldig om deze aan de muur te hangen tussen wat serieuzere kunstwerken of prints. Zo maak je de perfecte mix van kids en grown ups aan de wand.

1

Vergeet de vloer niet!

De eerste maanden ligt je kleintje vooral in de box maar daarna begint het tijgeren, het kruipen en al snel worden de eerste stapjes gezet. Een tapijt is dan een echte musthave voor je woonkamer. Je wilt er waarschijnlijk niet aan denken, maar het is onvermijdelijk: je kleintje gaat af en toe onderuit. Een vloerkleed maakt de val een stuk zachter. En dat is niet de enige reden om voor een tapijt te kiezen. Het is ook een heerlijk plekje voor kinderen om op te spelen.

 

Ook benieuwd hoe de stellen het er de volgende uitdaging vanaf brengen? Kijk dan aanstaande dinsdag om 20.30 uur naar House Rules Holland op Net5!

balk-logo2

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline