House Rules Holland Episode 6

Zat jij ook weer voor de buis gekluisterd afgelopen week om te smullen van het leukste woonprogramma van dit moment? House Rules Holland is elke dinsdagavond om 20.30 te zien op Net5. Vijf stellen nemen elkaars huizen grondig onder handen en richten het in met al het moois dat Westwing te bieden heeft.

Tijdens de zesde aflevering voelden de stellen de grond waarop ze aan het verbouwen waren onder hun voeten wegzakken, toen de presentator met een wel hele nare mededeling kwam… Er moest geswitcht worden van kluspartner. Dit bericht sloeg in als een hamer tegen een spijker. Want klussen deden ze het liefst met hun geliefde partners in crime. Nadat er her en der een traantje werd gelaten was het moment daar: ieder duo werd opgesplitst. Waar de één bleef om het huis van een ander duo onder handen te nemen, vertrok de ander richting eigen huis om daar te helpen klussen.

beforeafter

Dat klussen met een vreemde nog best wel lastig is, werd al gauw duidelijk in de nieuwste aflevering van House Rules Holland. Eigenlijk geldt: hoe minder je op elkaar bent ingespeeld als kluskoppel, hoe belangrijker het is dat je bepaalde “spelregels” in acht neemt. Heb jij ook een verbouwing op de planning staan? Met deze do’s kun jij straks met werkelijk iedereen klussen!

Slim slopen

Bedenk wat er precies moet worden verbouwd. Heeft iedere kamer van het huis een opknapbeurt nodig of kunnen sommige ruimtes nog intact blijven?

denkenIt’s all about the money

Als je hebt bepaald wat er allemaal moet gebeuren, moet er een budget worden opgesteld waarmee je al je plannen moet kunnen realiseren. Hoe ruimer je het neemt hoe beter. Iedere verbouwing gaat gepaard met onverwachte uitgaven, bouw daar een buffer voor in.

werktekeningPlanning is everything

Je planning is je houvast tijdens het verbouwen. Zorg dat hij om te beginnen realistisch is. Misschien dat je er een aannemer naar moet laten kijken. Is het haalbaar om alles binnen de gegeven tijd te realiseren? Dan rest je één ding: stick to it!

Stijl bepalen

Voor welke stijl gaan jullie? Slim om hiervoor een moodboard te creëren. Met beelden kun je immers duidelijker aangeven wat je mooi vindt. Zorg dat je het op dit vlak in een vroeg stadium van de verbouwing eens wordt.

moodboardHelp!

Wie hebben jullie nodig? Gaan jullie écht alles zelf doen of zijn er bepaalde zaken die je beter aan een professional over kunt laten?

samenschilderenRollenspel

Wie doet wat? Zorg dat je, voordat je begint met klussen, een rolverdeling hebt gemaakt. Wie vindt wat leuk om te doen en waar liggen jullie kwaliteiten? Zet dit op papier, zodat je hier later geen discussies over hoeft te hebben.

verf

Met deze regels in acht genomen, een werkmentaliteit waar je u tegen zegt én vooral heel veel zin om jouw interieur om te toveren tot een paleis – wordt die verbouwing een groot succesverhaal!

Ook benieuwd voor welke uitdagingen de stellen tijdens de volgende aflevering komen te staan? Kijk dan aanstaande dinsdag om 20.30 naar House Rules Holland op Net5!

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline