House Rules Holland Episode 7

Zat jij ook weer voor de buis gekluisterd afgelopen week om te smullen van het leukste woonprogramma van dit moment? House Rules Holland is elke dinsdagavond om 20.30 te zien op Net5. Vijf, inmiddels nog maar vier, stellen nemen elkaars huizen grondig onder handen en richten het in met al het moois dat Westwing te bieden heeft.

Tijdens de alweer zevende aflevering worden de stellen uitgedaagd om sfeer te brengen in een bejaardentehuis. De betreffende woon- en zorginstelling is enkele jaren geleden geheel gerenoveerd, maar aan gezellige hoekjes ontbreekt het nog. Daarom krijgen de powerkoppels ieder hun eigen woonhoek toegewezen, waar zij geheel volgens een vastgesteld thema sfeer moeten zien te creëren. De thema’s liegen er niet om: Nostalgie, de Bruine Kroeg, het Zuid-Franse terras en de Spaanse bodega is wat de bewoners willen. Met andere woorden: verschillende thema’s waar enige vorm van creativiteit wel zo handig is. De woonhoeken moeten immers wel passen binnen de zorginstelling!

2stijlen

Klussen binnen één bepaald thema kan nogal moeilijk zijn, omdat we al snel geneigd zijn binnen beperkte kaders te denken. Hierdoor loop je het risico dat de door jou gekozen stijl te overheersend is, waardoor je sneller uitgekeken raakt op je interieur. Maar hoe zorg je er dan voor dat een bepaalde stijl niet too much wordt? Wij geven je een aantal tips:

 

Maak een moodboard

Het maken van een moodboard is niet alleen leuk en ontspannend om te doen, het helpt je ook bij het visualiseren van je stijl en thema. Ga in verschillende tijdschriften en websites op zoek naar je thema en plak alles wat je mooi vindt naast elkaar. Valt er één bepaalde tint, vorm of print op? Gebruik die dan als basis.

2moodboards

Houd de basis voor ogen

Heb je de basis gevonden? Houd die dan goed voor ogen. Dat is je uiteindelijke doel, daar wil je naartoe. Kom je spontaan een leuke lamp tegen? Vraag je dan af of die past bij de sfeer die je wilt creëren.

BASIS

Geef het tijd

Weet je eindelijk voor welk thema je gaat? Koop dan niet alles in één keer in bij dezelfde winkel, maar neem hiervoor de tijd. Het is leuker en bovendien vaak ook mooier wanneer je je interieur de tijd geeft om zich te vormen, zo voorkom je dat je een stijl te letterlijk neemt. Accessoires en meubels van verschillende merken kunnen juist samen een mooi geheel vormen. Plus, je geeft dan je eigen, unieke draai aan je interieurthema en is dat niet wat we willen?

 

Accessoires kunnen al veel doen

Je interieur naar een bepaald thema omvormen hoeft niet te betekenen dat je al je meubels rigoureus moet omgooien. Accessoires in de vorm van vazen en potten, kussens en kleden kunnen je ook meevoeren naar de Mediterrane Costa del Sol of naar het strakke & stijlvolle Scandinavië. Bovendien kun je met accessoires eenvoudiger afwisselen!

accessoires

 

Met deze tips wordt het bedenken en creëren van je thema niet alleen makkelijker, het wordt ook leuker! Heb jij al een thema voor ogen?

 

Ook benieuwd voor welke uitdagingen de stellen tijdens de volgende aflevering komen te staan? Kijk dan aanstaande dinsdag om 20.30 naar House Rules Holland op Net5!

 

Beeld: Perscentrum Wonen

Lise Steegmans

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline