House Rules Holland Episode 8

Zat jij afgelopen week ook weer voor de buis gekluisterd om te smullen van het leukste woonprogramma van dit moment? House Rules Holland is elke dinsdagavond om 20.30 te zien op Net5. Verschillende stellen nemen elkaars huizen grondig onder handen en richten het in met al het moois dat Westwing te bieden heeft.

Met deze achtste aflevering komt de spannende finale wel héél dichtbij. Er zijn nog maar drie koppels over die strijden om de felbegeerde prijs: hypotheekvrij wonen. In deze halve finale moeten de koppels zich weer over elkaars huizen buigen en de badkamer en tuin grondig onder handen nemen. De huisbewoners mogen zelf 5 regels opstellen waaraan hun nieuwe tuin en badkamer moeten voldoen. Het desbetreffende koppel heeft een duidelijke wens: ze willen een slaapkamer met geïntegreerde badkamer. Ook willen ze dat beide ruimtes – ondanks de gedeeltelijke afscheiding – dezelfde sfeer laten uitstralen. Maar hoe trek je één en dezelfde sfeer door in twee ruimtes die ieder een heel verschillende functie hebben? Westwing weet raad!

intro

 

 Geef de vloeren dezelfde kleur

Heb je in je slaapkamer een houten vloer of een vloerkleed in een bepaalde kleur? Kies dan voor badkamertegels in dezelfde kleur. Hierdoor laat je de twee verschillende ruimtes in elkaar overvloeien en blijven ze toch één geheel.

vloeren

 

Kies het “breekpunt”

Het punt waarop de slaapkamer overloopt in de badkamer brengt veel mogelijkheden met zich mee. Je kunt hier een simpele muur of juist een luxe glazen wand of karakteristieke schuifdeur plaatsen. Een simpele muur is praktisch: aan de slaapkamerkant kan mooi een spiegel hangen, aan de badkamer kant is er ruimte voor je inloopdouche. Een glazenwand daarentegen creëert ruimte, want de transparante wand maakt het mogelijk om beide ruimtes te blijven zien. Wil je de twee ruimtes alsnog meer scheiden? Kies dan voor de schuifdeur.

breekpunt

 

Accessoires zijn de key

Accessoires bieden de perfecte mogelijkheid om de sfeer van de slaapkamer door te trekken naar de badkamer. Denk hierbij aan handdoeken in dezelfde kleur en tandenborstelhouders in dezelfde stijl. Maak je gebruik van een douche gordijn? Match dit dan met je dekbedovertrek.

accessoires

Relax in allebei de ruimtes

Zowel de slaapkamer als badkamer zijn de ruimtes van het huis waar je optimaal tot rust moet kunnen komen. Deze relax-sfeer mag je overal benadrukken: plaats bijvoorbeeld dezelfde kaarsen in de slaapkamer als in de badkamer en gebruik voor beide ruimtes dimlicht.

relaxen

Ook benieuwd voor welke uitdagingen de stellen tijdens de volgende aflevering komen te staan? Kijk dan aanstaande dinsdag om 20.30 naar House Rules Holland op Net5!

Lise Steegmans

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline