House Rules Holland Episode 9

Het leukste woonprogramma van de Nederlandse kijkbuis, House Rules Holland, is elke dinsdag te zien op Net5 om 20.30 uur. In dit woonprogramma strijden stellen om een prachtige prijs: twee jaar lang hypotheekvrij wonen. Afgelopen week was de laatste aflevering voor de grote finale en wij zaten weer op het puntje van onze stoel.

De aflevering begon met een Griekse badkamer en een tuin in Ibiza-stijl in het ene huis en ging verder met een jaren ’20 badkamer en volkstuin in het andere huis. Met de kou op komst ben je zelf misschien niet zo met je tuin bezig maar dat is hartstikke zonde! Het is heerlijk om van een mooie sterrenhemel te genieten vanuit je eigen tuin. Hoe maak je van jouw tuin een heerlijke hot spot in de winter? Westwing weet raad!

verwarming

Zorg voor de juiste verlichting

Buitenlampen zijn niet alleen praktisch maar ook nog heel sfeervol! Ga je met het lichtplan van je tuin aan de slag? Benader het dan alsof je een kamer in gaat richten en ga voor de perfecte mix tussen groot en gedimd licht.

licht
  • Naast deuren en opstapjes is wat feller licht handig, maar in de rest van de tuin is spelen met lichtsterkte aan te raden;
  • Kies voor een lichtsnoer of zet verschillende lichtpalen met zacht licht langs het tuinpad;
  • Heb je een verhoogd terras in de tuin of een tuinhuisje? Hang hier dan lantaarns in een vintage stijl op verschillende hoogtes aan. Speels en sfeervol!;
  • Vijver in de tuin? Schaf dan speciale LED lampen aan voor op het water. Deze lichtjes drijven waardoor ze zorgen voor een heel romantisch sfeertje.

 

Zoek beschutting

Heb je een heel open tuin en vind je het lastig om het cosy te maken? Kies dan voor een tuinhuisje met terras of plaats een pergola. Het tuinhuisje is in de winter een handige opbergplek voor je tuingereedschap en alle andere garden goodies. Een pergola is in de zomer de ideale schaduwspot en in de winter zorgt ‘ie juist voor beschutting. En nog een voordeel: het is heel makkelijk om er een gezellige plek van te maken!

pergola

De ingrediënten voor een uitnodigende pergola in de wintermaanden? Een leuk outdoor kleed, comfortabele stoelen, mooie lampjes en kaarsjes en vergeet uiteraard de warme dekentjes niet! Ook leuk voor aan de pergola: hangpotten met planten met bladeren in mooie kleuren. Zie je jezelf al zitten?

 

Ga voor warmte

Wil je tijdens de wintermaanden ook langdurig in de tuin kunnen zitten? Pak het dan meteen goed aan en hang dan terrasverwarming op! Met twee verwarmingelementen kom je al een heel eind. Twee stralers geven genoeg warmte af voor vier tot zes personen. Dat wordt borrelen in de tuin!

schommelstoel

Het oog vraagt natuurlijk ook wat dus zet er een fijne schommelstoel met een schapenvachtje erop en een dekentje om onder te kruipen. Voor de finishing touch zet je een mooi windlicht op je tuintafel en je perfecte winteravond is compleet. Wil je het nog knusser maken? Plaats dan ook een grote terrashaard of vuurkorf. Marshmallows roosteren en warme chocolademelk drinken in je eigen tuintje, het ultieme wintergevoel!

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline