House Rules Holland Episode 3

Westwing zat aan de buis gekluisterd tijdens de derde aflevering van hét woonprogramma van dit moment: House Rules Holland, iedere dinsdagavond om 20.30 uur op Net5. Een programma waarin vijf stellen elkaars huis verbouwen, om het vervolgens in te richten met al het moois dat Westwing aan meubels en accessoires op de site heeft staan. Spanning, intriges en een hele hoop stylingtips voor je interieur. Oftewel: een programma om van te smullen.

Ook week drie leverde weer de nodige klus- en stylingstress op bij de stellen. Dit keer besteden we extra aandacht aan de hal – een kleine ruimte waarin weinig mis kan gaan op het gebied van styling. Tenminste, dat zou je denken. Maar het tegendeel wordt bewezen in deze aflevering van House Rules Holland, want een kastje onder de kapstok… Het ziet er gezellig uit, maar is het ook handig? Westwing geeft tips over hoe je een hal op een praktische manier kunt stylen. Zodat deze ruimte niet alleen handig is, maar ook nog eens super stijlvol.

bergruimte_combi

Opbergruimte

Per seizoen heb je meestal minstens twee jassen hangen die je gebruikt. Woon je met meer mensen in een huis? Dan telt het aantal jassen al snel op. Zorg daarom voor voldoende plek om de jassen op te hangen.

smal

Lange of smalle hal?

Heb je een lange hal? Kies dan voor een aantal wandkapstokken naast elkaar en plaats er een lang, houten bankje onder. Fijn om even op te gaan zitten als je je vieze schoenen uit wilt doen en ook nog eens super stylish. Helemaal handig als het een bankje is met opbergruimte: zo sla je twee vliegen in een klap!

Is jouw hal juist aan de smalle kant? Ga dan de hoogte in en hang een plank boven de wandkapstok. Zet er een aantal dozen of manden op waarin je mutsen, sjaals en handschoenen bewaart. Plaats een krukje in de buurt dat je kunt gebruiken als opstapje, wel zo praktisch! Een grote mand op de grond doet wonderen: hiermee creëer je in een handomdraai extra bergruimte en het geeft een flinke dosis sfeer. Tip: kies voor een variant met een deksel, dan zie je de spullen die erin liggen niet.

combi_licht

Licht

Wat geldt voor de rest van je huis, geldt ook voor de hal: het belang van de juiste verlichting mag je niet onderschatten. Zorg voor voldoende direct licht zodat je goed zicht hebt op hetgeen je nodig hebt of juist kwijt moet. Ook fijn als er een spiegel in de buurt hangt, voor een laatste check voordat je de deur uitgaat. Indirect licht zorgt juist voor extra sfeer. Dus heb je de ruimte voor een halkastje of schoenenkast? Plaats er dan een bureau- of tafellamp op: sfeervol licht gegarandeerd!

persoonlijkcombi

Maak het eigen!

Accessoires alleen voor de woon- en slaapkamer? Natuurlijk niet! Ook de hal kan je er een geheel eigen tint mee geven. Dat is wel zo lekker thuiskomen na een lange dag werken. Een vaas met bloemen op een tafeltje of schoenenkast, een mooie foto of ingelijste afbeelding – allemaal items waarmee je jouw ontvangstruimte extra sfeer kunt geven. Maar sla hierin niet door! Teveel kleine items maken de ruimte rommelig en druk: en dat kan je hier nou juist níet gebruiken.

sereencombi

Sereen

Jassen, schoenen, sjaals en tassen die in het zicht hangen of staan, brengen de nodige kleur en opvulling met zich mee. Zorg er daarom voor dat de rest van de hal sereen blijft. Beperk jezelf in het gekozen kleurpalet en zorgt ervoor dat de uitstraling van de gekozen materialen rustig oogt. Wil je juist meer uitpakken met kleur en andere gekke items? Kies dan voor een kapstok die is weggewerkt: op die manier gaat de aandacht ook echt naar de accessoires die jij graag in het zicht hebt!

 

Ook benieuwd hoe het volgende huis eruit komt te zien? Kijk dan aanstaande dinsdag om 20.30 uur naar House Rules Holland op Net5!

balk-logo

 

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline