In de stijl van... Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent (1936-2008) is een van de grootste namen in de geschiedenis van de mode. Saint Laurent nam op 21 jarige leeftijd de leiding over het Franse modehuis Christian Dior en begon in 1962 zijn eigen label samen met partner Pierre Bergé. Het ontzagwekkende oeuvre van Yves Saint Laurent inspireert tot op de dag van vandaag. Lees hieronder hoe je jouw huis net zo tijdloos chique maakt als de designs van Yves Saint Laurant en laat je inspireren door beelden uit de biopic.

Tournage YSL

ESTHETISCHE VISIE

In de biopic Yves Saint Laurent ligt de nadruk zowel op het leven van de couturier als op zijn omgeving. Saint Laurent heeft zijn leven lang prachtige dingen om zich heen verzameld, of het nu ging om modellen of kunstobjecten, alles in zijn omgeving moest voldoen aan een sterke esthetische visie. De kunstcollectie van Saint Laurent en Bergé is wereldberoemd en speelt een glansrol in de film. De sets zijn prachtig. Ze weerspiegelen de interieurstijlen van de jaren 50, 60 en 70 perfect en geven invulling aan de leefomgeving van een creatieve geest.

Tournage YSL

Tournage YSL

DO IT YOURSELF

Laat je inspireren door de fantastische retro stijl van de film en maak jouw huis net zo elegant als de ontwerpen van Saint Laurent. De truc is een weloverwogen combinatie van materialen, vormen en kleuren. De basiskleuren voor een klassiek ingericht huis zijn zwart, wit en verschillende tinten hout. Vervolgens kies je accessoires in metallic tinten voor variatie en een spannend kleuraccent. Begin net als Yves Saint Laurent een verzameling om jouw leefruimte interessant te maken. Laat je inspireren door de bijzondere modeschetsen, borstbeelden en schilderijen in de Special Selection / In de stijl van Yves Saint Laurent sale.

In-de-stijl-van-YSL

DE FILM YVES SAINT LAURENT

En ga vooral naar de film kijken, het is een aanrader. Vanaf april te zien in Nederlandse bioscopen.

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline