Indoor Gardening

Hotter dan hot: Urban Gardening. Van guerrilla tuinieren in het park tot balkons vol pompoen: tuinieren in de stad is het helemaal. Ook in interieurland is “groen” in opkomst. Er komt geen housewarming voorbij, of er staat een grote plant op het verlanglijstje. Dat was twee jaar geleden nog wel anders. Toen waren planten ouderwets. Nu sieren klimplanten de wanden van dé restaurants, zijn grote potplanten het nieuwste ding op kantoor en staat de xxl-cactus in elk trendy interieur. Go Indoor Gardening!

Ben jij nog nooit beschuldigd van het hebben van groene vingers, en presteer jij het zelfs om een cactus te vermoorden? Westwing laat je zien hoe ook jij meedoet aan de hype van dit moment.

URBAN BOTANIST-219-2 (Lucy Serafi's conflicted copy 2014-02-07)
Get creative! Een planten terrarium past perfect in de Rariteitenkabinet look, die nu ontzettend hip is. Vul het terrarium aan met schelpen, oude boeken en hier en daar een opgezette parkiet…

Onze tip? Het planten terrarium! Natuurlijk hebben we het niet over een rechttoe-rechtaan terrarium uit de seventies, maar zijn we in love met de exemplaren van Urban Botanist. De bijzondere terrariums met facetten van glas trekken het oog en zijn ultiem geschikt als houder van plantjes, omdat ze ontzettend veel licht doorlaten.

_MG_4128
Super: maak een mini collage met drie verschillende soorten tropische vetplantjes en vul de zwarte laag aarde aan met een laagje witte steentjes. Wat een tof contrast!

Helemaal zin gekregen in een huis vol “groen”? Het enige dat je hoeft te doen is het onderstaande stappenplan te volgen. Be a trendsetter!

Stap 1

Ga op zoek naar het perfecte terrarium!

Stap 2

Vul jouw terrarium met kleine plantjes, zoals vetplantjes of mini cactussen. Plan een tripje naar het tuincentrum, of bezoek een luxe bloemist bij jou in de buurt. Daar hebben ze de mini-planten trend vast al gespot.

Stap 3

Geef het kleine terrarium een mooie plek op de schouw, je nachtkastje of het dressoir. Nog leuker: maak een terrarium stilleven, met terrariums in verschillende vormen, stolpen en hangende planten houders. Waar je die shopt? Bij Westwing natuurlijk…

URBAN BOTANIST-1010
Zo ziet dat eruit: een terrarium stilleven!

Stap 4

Het belangrijkste devies bij de verzorging van een vetplant of cactus? Houd je in! Geef jouw plantjes elke maand een paar druppels water, niet meer en niet minder. Tip: geef kleine plantjes water met een waterglas, zo voorkom je slachtoffers van een goedbedoelde gieter!

Of je nu gaat voor één planten terrarium, een cool stilleven of een stolp met cactus: een groen huis ademt en geeft de bewoner een gelukkig gevoel. Have fun!

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline