5 tips voor een industrieel huis

Het is rauw, stoer en we zien de look overal om ons heen. De industriële look is helemaal on trend! Van bakstenen muren tot grote open ruimtes met robuuste voorwerpen van verweerde materialen. Wij geven je tips voor een industrieel interieur volgens de laatste trends. En voor degene die niet in een typische New Yorkse loft wonen: niet getreurd! Met deze tips tover je ook jouw nederige stulpje in no time on tot een industrieel walhalla.

promo

Kleuren

De industriële stijl gaat hand in hand met kleuren als donkerblauw, donkerbruin, kaki, grijs en zwart. Tip: geef je industriële interieur een brutale touch door deze basiskleuren te combineren met okergeel of donkerrood. Succes verzekerd!

Materialen

Ruwe en eerlijke materialen zijn onmisbaar in een industrieel interieur. Door te kiezen voor (verweerde) materialen als hout, metaal en beton krijgen jouw meubels en accessoires een stoere uitstraling.

MetallstÃhle im Retrostil um Esstisch in Shabby Look in DesignerkÃche, Industrie HÃngeleuchten mit schwarzweissem Schirm

Lampen

Lampen maken jouw interieur af. En ook binnen de industriële stijl zijn er een aantal graag geziene gasten. Van hanglampen met gietijzeren kap en peertjes met bijzondere lichtdraden tot een zwart metalen hanglamp met metalen gaaslaagje. In een industrieel interieur zijn deze favorieten natuurlijk onmisbare elementen.

Modern dining area and island counter with bar stools in open-plan kitchen with exposed brickwork

Stoelen & krukken

De industriële stoel is een klassieker. Hoe weet je of je de juiste industriële stoel te pakken hebt? Dat is vrij eenvoudig. Kies voor metalen stoelen met een ruwe look. Ga voor kleuren als rood, zwart, grijs of zilver en klaar is kees. En het leuke van deze stoelen is dat ze ook nog eens te combineren zijn met heel veel andere stijlen.

 

Gemetselde muren

Eén of meerdere muren met zichtbaar metselwerk of een betonnen vloer geven een ruimte een coole touch. Tip: is het lastig om jouw muur te ontdoen van zijn gave stucwerk? Kies dan voor behang met daarop een print van levensechte bakstenen.

 

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline