Inspiratie: vondsten uit het bos!

Waar haal jij deze winter je inspiratie vandaan voor het stylen van je huis? Wat dacht je van het bos? Een fantastische plek, waar je een schat aan decoratiemateriaal kunt vinden. Oók voor city girls! Wij laten je zien hoe je je stadse woning een winterse, natuurlijke en stoere look kunt geven met de mooiste vondsten uit het bos.

Bucheckern auf Holz

Beukennootjes

Ga eens de stad uit voor een boswandeling. Als je even niet in de buurt van een bos bent: stel je voor dat je een wandeling door het bos maakt. Kijk goed rond en bedenk wat voor kleuren en structuren je thuis zou willen hebben. Kijk vooral ook naar de grond: het beste decoratiemateriaal is daar te vinden.

Wat dacht je bijvoorbeeld van beukennootjes? Strooi wat van die apartgevormde driehoekige nootjes op een stuk mos en leg dit op tafel. Wil je het wat chiquer maken? Zet er dan een kleine glazen stolp op. Ook mooi: schaaltjes met beukennootjes op de sidetable in de hal of in de vensterbank als kleine souvenirs uit het bos.

Westwing inspiratie: vondsten uit het bos

Takken & twijgen

Wie houdt er niet van een groot boeket met bloemen in huis? In de winter kiezen we voor een robuustere, Scandinavische versie: simpele takken en twijgen. Zet ze in een vaas op de vloer of op tafel. Wat wij hier zo geweldig aan vinden? De chique eenvoud die een paar mooie takken aan je interieur toevoegen. Deze decoratie past niet alleen perfect bij het winterseizoen, je kunt er ook een alternatieve kerstboom van maken. Tip: spray de takken wit en hang er kleine kerstdecoraties in.

Sternausstecher mit Moos gefüllt

Mos

De prachtige diepgroene kleur, de bijzondere textuur en de heerlijke geur: met mos geef je je huis een warme, natuurlijke touch. Leg het onder een glazen stolp of in een glazen box met geometrische vormen voor een spannend contrast. Op een koperen of marmeren schaal met glanzende zwarte kerstdecoraties is het effect magisch!

Westwing_Magazin Xmas_FINAL_17

Geweien

Natuurlijke decoratie hoeft niet altijd rechtstreeks uit de natuur te komen. Neem bijvoorbeeld kunstgeweien. Je kunt ze op een schaal leggen en combineren met kaarsen (als adventskrans), je kunt ze inzetten als onderdeel van je tafeldecoratie of ze kunnen je vensterbank sieren. Geweien hebben een landelijke en aardse uitstraling en gaan daarom goed samen met zachtere kleuren. Vul een grote glazen vaas met geweien en maak het af met kerstdecoraties in wit en zachtroze.

Westwing_Magazin DIY XMAS_FINAL_19

Dennenappels

Onze all-time favoriet! Waarom? Ze zijn simpel en je kunt er makkelijk mee decoreren. Hou ze natuurlijk of spray ze wit, goud of zilver voor een glam look. Ze zijn superveelzijdig: vul er een glazen stolp mee, maak er een slinger van óf verdeel ze over je kersttafel met kleine briefjes voor de gasten.

 

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline