Inspired by... Delfts blauw

We zien het overal voorbijkomen tijdens de internationale modeweken: Delft Blue prints. Roberto Cavalli liet zich voor zijn resortcollectie SS2013 verleiden door de tijdloze print en gebruikte hem op een abstracte manier. Het zijn Valentino en Giambattista Valli die deze winter de show stelen met een collectie vol romantische prints die zijn gebaseerd op Delfts blauw aardewerk.

Royal-Delft-Blue-1653
Royal Delft Blue D1653

CONTEMPORARY DESIGN

De mode is niet de enige designwereld waarin Delfts blauw hot is. Ook de eigen industrie laat zich opnieuw inspireren door dit decoratieve aardewerk dat onderdeel is van het Hollandse erfgoed. In plaats van terug te grijpen naar oldschool designs zijn hedendaagse ontwerpers bezig met dit erfgoed in een modern jasje te steken. Keramist Hella Jongerius en de klassieke producenten van Delfts blauw servies Royal Delft maken een nieuw soort aardewerk met tijdloos Delfts blauw als uitgangspunt.

Hella-Jongerius
Hella Jongerius

HET WONDER VAN DELFTS BLAUW

Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van Delfts blauw kan terecht bij Gemeentemuseum Den Haag. Dit museum heeft een van de grootste collecties Delfts aardewerk ter wereld en heeft sinds 2012 een permanente tentoonstelling waar de topstukken uit de collectie te zien zijn.

Check onze Facebook-pagina en Pinterest (@westwingnl) voor meer foto’s.

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline