Een interieur volgens de stijl van Frida Kahlo

Wie een op Frida Kahlo geïnspireerd huis wil inrichten met boho- en surrealistische invloeden, kan veel leren door naar haar kunst te kijken. Om jou alvast een handje te helpen, geven we je 4 tips waarmee je jouw huis binnen no-time de sfeer kan laten ademen die kunstenares Frida Kahlo ook neerzet met haar kunst.

frida kahlo

Surrealistische kunst

Tot op vandaag de dag is Frida Kahlo de bekendste vrouw van Mexico. Ze schilderde verschillende zelfportretten en wordt gezien als de vertegenwoordigster van het surrealisme. Toch verzette Frida zich tegen het label ‘surrealisme’. Frida Kahlo zegt dat ze de wereld schildert zoals zij hem ziet.

‘Men zegt dat ik een surrealist ben, maar dat ben ik niet. Ik heb nooit mijn dromen geschilderd, maar mijn eigen werkelijkheid.’

Nog steeds blijven de werken van deze dame met Duitse roots (haar vader was Duits) fascineren en beïnvloeden ze kunst, mode en interieur.

 

frida kahlo

 

Tip 1 – Complementaire kleuren combineren                                                                    

Frida combineerde complementaire kleuren in haar werk zonder enige angst. Ze hield van deze kleuren en de betekenis ervan. Kobaltblauw staat bijvoorbeeld voor reinheid, liefde en kracht. Als je naar de werken van Frida kijkt, zal je een aantal bijzondere kleurencombinaties tegenkomen:

  • Zwart en magenta – Opzichtiger kan bijna niet!
  • Kobaltblauw en magenta – Tegengestelde kleuren die een spectaculaire combinatie vormen.
  • Grasgroen en zonnegeel – Deze kleurencombinatie gebruikte ze opnieuw en opnieuw in verschillende werken.
  • Zwart en zonnegeel – De kleur zwart zorgt dat de kleur geel enorm oplicht.
frida kahlo

Tip 2 – Bloemen                                                                                                    

Frida’s handelskenmerk, naast haar volle zwarte wenkbrauwen, zijn de bloemen in haar haar. Bloemen zijn vrij eenvoudig in je interieur te integreren. Kies voor (nep)bloemen in felle kleuren als rood, geel en oranje en zet ze in een zwarte vaas. Perfect voor het kleurencontrast!

Typische bloemen met boho-karakter zijn: boterbloemen, wilde bloemen en craspedia’s.

frida kahlo

Tip 3 – Dieren                                                                                                                    

Dieren zoals papegaaien, kolibries en apen verschijnen regelmatig in haar zelfportretten (bijvoorbeeld: Me and my Parrot, 1941). Door te kiezen voor accessoires als kussens en behang bijvoorbeeld met dierlijke prints, integreer je ook dit gemakkelijk in je interieur. Op die manier ziet je interieur er direct een stuk levendiger uit!

Tip 4 – Een surrealistische touch                                                                        

Hoewel ze zichzelf niet omschrijft als een surrealist, komen er toch veel surrealistische elementen terug in haar werken. Wie zijn interieur wil voorzien van een surrealistische touch zal vreemde, ongewone en droomachtige items en accessoires aan zijn of haar interieur moeten toevoegen. Zet daarom bijzondere objecten neer op plekken waar je ze in de eerste instantie niet zou verwachten.

 

Wietske van Esveld

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline