Laat je inspireren door Jackie Kennedy

Een van die vrouwen die tot de verbeelding blijft spreken is Jackie Kennedy Onassis. Ze staat door de film ‘Jackie’ nu weer volop in de picture. Veel mensen kennen haar als mode stijlicoon, maar ook op het gebied van interieur wist deze dame wat je in huis moet halen.

01_jackie_film

‘Jackie’ is vanaf 16 februari 2017 te zien in de Nederlandse bioscopen. Deze film, waarin Natalie Portman de rol van First Lady Jackie Kennedy speelt, vertelt het verhaal over de vier dagen na de moord op president Kennedy. De dagen van nationale rouw. Een ontroerende film die ons een blik geeft in een belangrijk stukje geschiedenis. Ook is het weer een goed moment om terug te blikken op de stijl van Jackie. Die je ook in jouw garderobe en interieur terug kan laten komen.

02_jackie_film

Jackie

Ze was intelligent, beheerst, op de hoogte, superstijlvol en bijzonder. Geen makkelijke rol voor Natalie Portman (Black Swan) denken wij zo. Haar stijlvolle voorkomen wordt duidelijk neergezet in de film, naast de prachtige kleding en interieurs. Wij namen een duik in de wondere wereld van Jackie Kennedy aan de hand van de film.

03_jackie_film (1)

The White House

In 1961 trokken de Kennedy’s het Witte Huis in. De first lady was geen fan van de inrichting en heeft de boel behoorlijk aangepast. Ze hield van antiek en kunst en haalde dit dan ook het presidentiële verblijf in. Haar idee? De Amerikaanse geschiedenis en ambacht in het interieur terug te brengen. Ze zag het niet als decoreren – een woord waar ze een hekel aan had- maar als restaureren.

04_jackie_film

Stijllessen van Jackie Kennedy

Haar roze Chanelpakje, pillbox hoed en handschoentjes zijn niet meer weg te denken uit de modegeschiedenis van deze inspirerende vrouw. Veel van Jackie’s moderegels kun je ook toepassen in je interieur. We noemen er een paar:

  • Als je twijfelt, kies dan voor de basics
  • Experimenteer met patronen
  • Ga voor statement pieces
  • Ken je klassiekers
05_jackie_film

Ladylike & classy

Een goede basis is het halve werk. In de huizen waar ze heeft gewoond, kwam de klassieke Amerikaanse stijl altijd terug. Denk hierbij aan bloempatronen, rijke stoffen en brocante accenten. Ook hing er altijd wel kunst aan de muur in opvallende gouden lijsten. Vloeren waren vaak van donker hout, wat ook zorgde voor een authentieke en warme sfeer.

06_jackie_film

Pretty patronen

In het interieur van Jackie Kennedy waren de kleuren altijd zo op elkaar afgestemd dat de vele prints nooit overdadig werden. Gedrapeerde gordijnen hadden bijvoorbeeld hetzelfde patroon als het behang wat zorgde voor een koninklijke uitstraling. De kleur van het vloerkleed kwam terug op de muur. Afstemming is het sleutelwoord.

07_jackie_film (1)

Je bent zelf een statement

Ze is nooit bang geweest voor kiezen voor een uitgesproken stijl. Toch zijn er in haar interieurstijl wel statement stukken te herkennen. Ga jij ook voor de klassieke look in jouw huis? Kies dan voor iets als een kroonluchter, opvallende kunst of lampen op een bijzondere voet.

08_jackie_film

Neus voor antiek

Haar liefde voor antiek stak mevrouw Kennedy niet onder stoelen of banken. Je zag dit terug in bijzondere houten ladekasten, kunst en decoratie. Ook hadden huizen waar ze woonde, de mooiste details zoals sierlijke lambrisering en bijzondere schouwen.

Maak je van de onmiskenbare stijl van Jackie O. ook jouw signature look?

Beeld: The Searchers

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline