Ontwerper Jonathan Adler aan het woord

Jonathan Adler is een echte duizendpoot. Deze auteur en ontwerper is één van de bekendste designers in de interieurindustrie. Met zijn label laat deze Amerikaan zien dat je met karakteristieke stukken een interessant interieur creëert.

westwing-jonathan-adler-interview8

Rijke kleuren, eclectische patronen en details in glimmende metalen… dat is het recept voor de schitterende en kleurrijke stijl die Jonathan Adler als designer zo populair maakt.

Waarom je nooit genoeg kussens kunt hebben, edelmetalen onmisbaar zijn in ieder interieur en je sommige regels gewoon overboord moet gooien? Jonathan Adler vertelt het in dit interview!

westwing-jonathan-adler-interview3

Wat zijn de 3 belangrijkste dingen die iedere ruimte nodig heeft?

Elke kamer is gebaad bij een klassieke basis, gevuld met chique, eclectische accessoires en een vleugje koper. Wat sieraden voor een outfit zijn, zijn kopermetalen voor je interieur.

westwing-jonathan-adler-interview

Hoe kun je je interieur gemakkelijk een make-over geven?

Met nieuwe kussens! Vervang je exemplaren elk seizoen en je hele interieur voelt weer fris en nieuw aan.

westwing-jonathan-adler-interview2

Wat adviseer je mensen die bang zijn om te veel kleur te gebruiken?

Zet je over je angst heen! Het leven is te kort om jezelf te omringen in beige kleuren. Ga voor knallende tinten, je kunt altijd weer terug.

westwing-jonathan-adler-interview4

Hoe kun je verschillende patronen met elkaar combineren?

Daar zijn niet echt richtlijnen voor – zolang het er mooi uitziet, zit je goed. Wel kun je ervoor zorgen dat je de balans in je interieur bewaakt. Combineer verschillende type patronen met elkaar, maar zorg er wel voor dat de kleuren die terugkomen uit dezelfde kleurenfamilie komen.

westwing-jonathan-adler-interview6

Wat is je favoriete trend dit jaar?

Trends volg ik niet echt. Ik ontwerp wat ik mooi vind en hoop dat andere mensen mijn items ook kunnen waarderen. Wel ben ik blij dat koper nog steeds een grote rol speelt in interieurland. I love it!

 

 

Wat is de musthave uit je collectie?

Ik hou van alle lampen die je in mijn lijn vindt. In het bijzonder de exemplaren uit de “Puzzle” collectie. Deze lampen kun je herkennen aan hun architectonische, moderne en dynamische look.

westwing-jonathan-adler-interview7

Hoe maak je met accessoires een statement?

Zorg dat je er niet te veel bij nadenkt! Vul je basis aan met items die jij mooi vindt, en er ontstaat vanzelf een bijzonder plaatje.

 

Foto’s: Jonathan Adler

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline