Van Afrikaanse traditie naar trend

De Juju Hat -gespot op Maison & Objet- krijgt volop aandacht in internationale designbladen en wordt regelmatig gebruikt door interieur stylisten over de hele wereld, die de hoed als eyecatcher aan de muur gebruiken. Na Parijs heeft de Juju Hat nu ook zijn weg naar Nederland gevonden en luiden de style alert bellen zó hard dat wij bij Westwing er helemaal gek van worden.

Juju-fortunata-4

Origin Story

Elk land kent zijn eigen eeuwenoude tradities en gebruiken. Een onmisbaar onderdeel van de culturele vieringen en traditionele rituelen in Kameroen is de Juju Hat. Stamhoofden en koninklijke dansers dragen deze hoofdtooien sinds jaar en dag tijdens belangrijke ceremonies, die symbool staan voor welvaart en verschillende andere positieve eigenschappen. De veren symboliseren schoonheid en de kwetsbaarheid van het leven.

De Juju hoed wordt gemaakt van natuurlijke veren van wilde vogels, zoals de parelhoen. De veren worden vervolgens geverfd en gestikt op geweven raffia, een materiaal dat gemaakt is van palmboombladen. Aan de achterkant is een leren riem bevestigd, waarmee de Juju wordt uitgevouwen tot een geweldige ronde hoed van veren. Wanneer de hoed niet meer wordt gebruikt, kun je deze weer gemakkelijk tot een mandje vouwen en opbergen. Op deze manier blijven de veren netjes.

Stylingtips

Met een Juju hoed geef je jouw interieur een bijzondere uitstraling. De hoeden in verschillende kleuren zijn een prachtige toevoeging aan de muur en zijn stuk voor stuk opvallende kunstobjecten. Door verschillende maten en kleuren te combineren ontstaat er bovendien een spectaculair effect! Ben je experimenteel en heb je lef, gebruik dan een van de Juju’s met felle kleuren aan de muur voor een dramatisch effect. Door de enigszins romantische uitstraling van deze traditionele hoofdtooi is de Juju Hat in zachte kleuren ook perfect voor in de slaapkamer.

Bekijk hieronder de voorbeelden hoe je met de Juju Hat jouw huis een hippe, exotische look geeft.

Juju-fortunata-nieuw
Juju-fortunata-6
Juju-fortunata-boho
Juju-fortunata-2
Beeld: Fortunata

 

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline