Kare Design: design om van te houden

Kare Design werkt met jonge ontwerpers en vakmensen om de nieuwste trends op het gebied van meubels en accessoires neer te kunnen zetten. Wij houden van hun mooie collecties, hoog tijd dus voor een interview met een van de CEO’s en oprichters Jürgen Reiter !

KARE-Westwing-magazine-1

Wie is Jürgen Reiter?

“Ik ben een gepassioneerd persoon die zich meestal tussen twee impulsen verplaatst: mijn liefde voor schoonheid –gerelateerd aan zowel design, kunst, spiritualiteit en de natuur- en het feit dat ik een ondernemer ben binnen de interieurwereld. Ik kan soms wat ongeduldig zijn en ben altijd enthousiast.”

KARE-Westwing-magazine-JAZZ

Hoe omschrijf jij Kare Design?

“Als een uniek en authentiek buitenbeentje vol fantasie en inspiratie. We ontwerpen en maken elk jaar ongeveer 1500 nieuwe ideeën voor meubels, verlichting en accessoires. En die zijn allemaal geweldig, betaalbaar en aantrekkelijk. Kare Design is nooit saai, sensueel en vrolijk.”

KARE-Westwing-magazine-GRAHAM

Het ontwerpproces bij Kare Design

“Het is bijzonder praktisch. Ik en de creatief directeur werken voor elke collectie en serie met panelen van inspiratie. Dit werken we verder uit met jonge ontwerpers, productiespecialisten en ambachtslieden. Het is een unieke manier van werken binnen deze sector. Kare Design is voor ons een levenshouding omdat we zo genieten van vrijheid. We denken meer in termen van levensstijl dan alleen aan de functionaliteit van elk product.” Kare is opgericht in 1981 . We begonnen klein, maar onze designs zijn inmiddels over de wereld te vinden.

KARE-Westwing-magazine-AUTHENTICO

Inspiratie van Kare Design

“Onze meubels zijn altijd geïnspireerd op de natuur, flora & fauna. Ook mode vormt een constante bron van inspiratie en vormt een voorloper op het gebied van trends. Ze trekken de trends in de interieurwereld voort!  We bezoeken modeshows, galeries, musea, we volgen trends op blogs, tijdschriften en we reizen veel. Zelfs naar de meest afgelegen locaties, waar we praten met mensen in bijzondere steden.”

KARE-Westwing-magazine-DULDRANGE

Het ideale Kare huis

Met Kare kun je je eigen paradijs creëren, of je nu groot of klein woont. Kare heeft wel 25 verschillende lijnen waardoor iedereen hier zijn favorieten kan vinden, of je nu op het platteland woont, in een stoere loft of in een klein stadsappartementje. Het Kare huis bevat ook kleur: kleur is volgens Kare ‘pure emotie’ en deze emotie is onderdeel van elk ontwerp van Kare. Voor Kare is het interieur veel meer dan functioneel, omdat ook onze stemming hierdoor sterk wordt beïnvloed.

KARE-Westwing-magazine-FRENCH_BISTRO

Favoriete trends van Kare

Onze 60’s lijn doet oude tijden herleven, terwijl ‘Rockstar’ glamour toevoegt aan het huis met items in zwart, wit, goud en zilver. In 2016 is de trend ook het gebruik van de kleuren grijs, zand, olieblauw en tinten als curry of whiskey: om een warme, rustgevende look te creëren.

KARE-Westwing-magazine-1-SCANDI

 

Mayra De Wilde

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline